Σε έκτακτη συνάντηση καλεί τα μέλη του ο Α.Σ Τυμπακίου Δήμου Φαιστού – Στο «τραπέζι» τα προβλήματα που «καίνε» τον αγροτικό κόσμο - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Σε έκτακτη συνάντηση καλεί τα μέλη του ο Α.Σ Τυμπακίου Δήμου Φαιστού – Στο «τραπέζι» τα προβλήματα που «καίνε» τον αγροτικό κόσμο

5 Ιουλίου 2024 - /

Το κόστος παραγωγής, το νερό της άρδευσης που ολοένα και λιγοστεύει και συγχρόνως γίνεται πιο ακριβό, τα παράνομα «βαφτίσια» αγροτικών προϊόντων ως ελληνικά που συνεχίζονται, οι τιμές των αγροτικών προϊόντων στα ράφια των σούπερ μάρκετ και η απουσία ελέγχων, αλλά και ο «πονοκέφαλος» των εργατών γης εν΄ όψη και του Χειμώνα όπου και πάλι το πρόβλημα μεγεθύνεται, είναι κάποια από τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο.

Ερωτήματα και προβληματισμοί – που έχουν να κάνουν όχι μόνο με τα παραπάνω αλλά και με πολλά άλλα αγροτικά θέματα- έχουν ως αποδέκτες καθημερινά τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου Δήμου Φαιστού.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο Αγροτικός Σύλλογος αποφάσισε να συγκαλέσει έκτακτη συνάντηση προκειμένου να τεθούν επί «τάπητος» όλα εκείνα τα προβλήματα που απασχολούν τους αγρότες.

Η έκτακτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Πέμπτη 11 Ιουλίου στα γραφεία του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου Δήμου Φαιστού στην ιστορική έδρα του Δήμου Φαιστού και θα ξεκινήσει στις 20:30.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο κάλεσμά του ο Αγροτικός Σύλλογος αναφέρει κάποια από τα προβλήματα που θα συζητηθούν, ωστόσο τα μέλη του ΔΣ τονίζουν ότι θα συζητηθεί και οποιοδήποτε άλλο θέμα τεθεί από τους συμμετέχοντες στην έκτακτη αυτή συνάντηση της επόμενης Πέμπτης.

Οι συμμετέχοντες, πέραν της συζήτησης επί των θεμάτων που «καίνε» τον αγροτικό κόσμο θα ενημερωθούν και σε ότι αφορά τις εξελίξεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ, στον κανονισμό του ΕΛΓΑ, αλλά και για την Γεωργική Σχολή Μεσαράς (Σχολή Αμπελούζου), την Σχολή Ασωμάτων καθώς επίσης και την  Σχολή Κρεοπωλών.

Επίσης θα καλεστούν να  αποφασίσουν για τους τρόπους που ο Αγροτικός Σύλλογος θα προχωρήσει στην διεκδίκηση της ικανοποίησης των αιτημάτων των αγροτών, καθώς επίσης θα συζητηθεί το ενδεχόμενο νέας συνάντησης ή ακόμα και Γενικής Συνέλευσης.

Αναμφισβήτητα κομβικής σημασίας είναι η συμμετοχή του κόσμου τόσο στην συνάντηση της  επόμενης Πέμπτης, όσο και σε οποιαδήποτε δράση αποφασιστεί. Γιατί ο αγροτικός κόσμος έχει προβλήματα και δικαίως παραπονιέται, δεν αρκεί όμως μόνο αυτό, γιατί άκρως σημαντική είναι η συμμετοχή σε κάθε ενέργεια και δράση!

Το κάλεσμα

Στο κάλεσμά του ο Αγροτικός  Σύλλογος Τυμπακίου Δήμου Φαιστού αναφέρει:

«Ο Αγροτικός Σύλλογος Τυμπακίου Δήμου Φαιστού, καλεί όλα τα μέλη και παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής Δήμου Φαιστού σε έκτακτη συνάντηση στην έδρα του συλλόγου στο δημαρχείο Τυμπακίου την Πέμπτη   11/07/2024 στις 20:30 με θέματα συζήτησης:

1 ) Κόστος παραγωγής, αρδευτικό νερό , ελληνοποιήσεις,  έλεγχοι και τιμές αγροτικών προϊόντων, εργάτες γης ( τα Χριστούγεννα ποίος θα έχει νόμιμους εργάτες όπου θα είναι το μάζεμα των ελιών ) .

Εξελίξεις σχετικά με ΟΠΕΚΕΠΕ, Σχολή Αμπελούζου, Σχολή Ασωμάτων, Σχολή κρεοπωλών. Αλλαγή καταστατικού του ΕΛΓΑ τι συζητήθηκε και τι φέρνει.

Και όσα αλλά θέματα θέλουν οι παρόντες να συζητήσουμε.

2 )α ) Τρόποι διεκδίκησης.

β ) Τρόποι διεκδίκησης με καταγεγραμμένη συμμετοχή για οποία δράση και οπότε χρειαστεί.

3 ) Να ορίσουμε την Γενική Συνέλευση ή επόμενη συνάντηση .

Η παρουσία των αγροτών όπου αγωνιούν για το μέλλον τους κρίνεται απαραίτητη για την λήψη σημαντικών αποφάσεων που θα καθορίζουν την επόμενη μέρα στον αγροτικό κλάδο και στην περιοχή μας.

Το Δ.Σ. τού ΑΓΡΟΤΙΚΟΎ ΣΎΛΛΟΓΟΥ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΑΙΣΤΟΎ.

Για περισσότερες πληροφορίες Τηλέφωνο επικοινωνίας 6977617315 (Μαρκουλάκης Μιχάλης) και στο email τού Συλλόγου [email protected]».

της Σοφίας Πλουτινάκη