Ρεκόρ - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Πριν μερικά χρόνια το να «βγει» κάποιος στη σύνταξη, «σήκωνε» γλέντι!!! Όλοι θυμόμαστε ανθρώπους να εκφράζουν την χαρά τους που επιτέλους συμπλήρωσαν τα απαιτούμενα και πλέον άρχισαν να παίρνουν τη σύνταξή τους… Αυτά  όπως φαίνεται γίνονταν…παλιά…

Τα δεδομένα εν έτη 2024 έχουν αλλάξει άρδην…. Η σύνταξη δεν αρκεί για την επιβίωση… Την επιβίωση είτε του ίδιου του συνταξιούχου, είτε των οικείων του που στηρίζονται σε αυτόν… Ελληνική πραγματικότητα αυτή δυστυχώς… Πασιφανές είναι πως οι συνταξιούχοι συνεχίζουν να εργάζονται ακόμα και μετά που βγαίνουν στη σύνταξη. Πασιφανές και από τα στοιχεία των δηλώσεων απασχόλησης συνταξιούχων που παρουσίασαν αύξηση κατά 400%!!! 175.000 άτομα, που έχουν βγει στη σύνταξη δήλωσαν την 1η Ιουλίου 2024 ότι εργάζονται ξεπερνώντας κάθε πρόβλεψη, ακόμη και της ίδιας της κυβέρνησης.

Να σημειωθεί ότι οι  εργαζόμενοι συνταξιούχοι αποτελούν μία νέα δεξαμενή εσόδων για τον ΕΦΚΑ, αφού οι αρχικές εκτιμήσεις του επιτελείου του οργανισμού ήταν πως δεν πρόκειται να ξεπεράσουν οι δηλώσεις εργασίας τις 100.000, γεγονός που θα σήμαινε έσοδα κοντά στα 250 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι και τα έσοδα πολλαπλασιάζονται αλλά μειώνεται και η μαύρη εργασία, που είναι από τις μεγάλες παθογένειες της ελληνικής οικονομίας.