Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τρίτη διοργάνωση στο Στάδιο «Μανώλης Στεφανουδάκης» – Βιώματα ζωής για 500 μαθητές μέσα από το «Παραολυμπιακό Πανόραμα» - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τρίτη διοργάνωση στο Στάδιο «Μανώλης Στεφανουδάκης» – Βιώματα ζωής για 500 μαθητές μέσα από το «Παραολυμπιακό Πανόραμα»

26 Απριλίου 2024 -

Σπουδαία βιώματα ζωής, απέκτησαν 500 και πλέον μαθητές των τριών τελευταίων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου οι οποίοι συμμετείχαν στο «Παραολυμπιακό Πανόραμα» που διοργάνωσε την Παρασκευή 19 Απριλίου  ο Σύλλογος ΑμεΑ Γονέων και Φίλων Νότιας Κρήτης «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» και το αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ «Μεγαλόνησος».

Οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν πολύ κοντά στον Παραολυμπιακό Αθλητισμό και  να μπουν στη θέση των αθλητών ΑμεΑ δοκιμάζοντας  Παραολυμπιακά Αθλήματα.

Να σημειωθεί ότι το Παραολυμπιακό Πανόραμα διοργανώνεται τα τρία τελευταία χρόνια με μεγάλη επιτυχία, ενώ η φετινή διοργάνωση ήταν  υπό την αιγίδα της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και σε συνεργασία με το Δήμο Φαιστού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 500 μαθητές προέρχονταν από 9 σχολεία της Μεσσαράς, ενώ οι διοργανωτές επιθυμούν τα επόμενα χρόνια το Παραολυμπιακό Πανόραμα να είναι διήμερο έτσι ώστε να δώσει τη δυνατότητα σε περισσότερους μαθητές να συμμετέχουν.

Στόχος  της εκδήλωσης είναι οι συμμετέχοντες να μπορέσουν να γνωρίσουν από κοντά τα Παραολυμπιακά αθλήματα να δοκιμάσουν βιωματικά και να έρθουν σε επαφή με καταξιωμένους αθλητές με αναπηρία.  Ένας στόχος που επετεύχθη στο έπακρον την περασμένη Παρασκευή, αφού στο Στάδιο «Μανώλης Στεφανουδάκης», στις Μοίρες,  όπου πραγματοποιήθηκαν οι δράσεις, παρευρέθηκαν σπουδαίοι αθλητές ΑμεΑ με πλήθος διακρίσεων εντός και εκτός Ελλάδας, που μεταλαμπάδευσαν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους ο καθένας στο άθλημά του στους μικρούς μαθητές.

Οι συμμετέχοντας είχαν την ευκαιρία να παίξουν ποδόσφαιρο τυφλών με κλειστά τα μάτια. Να δοκιμάσουν να τρέξουν με κλειστά μάτια και με οδηγό έναν συμμαθητή τους, να βιώσουν  διάφορα αθλήματα σε αναπηρικό αμαξίδιο, να ρίξουν σφαίρα και ακόντιο, να δοκιμάσουν Παραολυμπιακά αθλήματα του Στίβου.

Μια πολύ όμορφη διοργάνωση όπου συμμετείχαν και προπονητές, που είχαν λάβει καθένας το δικό του το πόστο μαζί με τους Αθλητές ΑμεΑ ώστε να καθοδηγήσουν τα παιδιά και να τα βοηθήσουν να ζήσουν στο έπακρο αυτό το βίωμα ζωής!

Ο Σύλλογος «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Ο Σύλλογος ΑμεΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ σε συνεργασία το Αθλητικό Σωματείο Μεγαλόνησος, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και συνδιοργανωτή τον Δήμο Φαιστού ολοκλήρωσε την Παρασκευή 19 Απριλίου το Παραολυμπιακό Πανόραμα στο Στάδιο Μανώλης Στεφανουδάκης στις Μοίρες. Συμμετείχαν εννέα σχολεία από την Μεσσαρά, οι μαθητές που επισκεφτήκαν το Στάδιο ξεπερνούσαν τους πεντακόσιους. Οι μαθητές τόσο και οι εκπαιδευτικοί έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις, αφού είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συμμετάσχουν στα Παραολυμπιακά Αθλήματα αλλά και να γνωρίσουν καταξιωμένους Παραολυμπιονίκες.

Τα αθλήματα φέτος ήταν περισσότερα και ενδιαφέροντα:  Ακόντιο με τον Μανώλη  Στεφανουδάκη, Σφαίρα με τον Κωνσταντίνο  Στυλιανάκη , Κορίνα με το Γιάννη Ζάχο και την Κυριακή Στεφανάκη, Μπότσια με το Μιχάλη Λεμονή, Ποδόσφαιρο Τυφλών  με τον Προπονητή Ιπποκράτη Σκατζάκη, 100 μ. τυφλών με τον   Γιάννη Κουκουλάκη και   την   προπονήτρια Σταυρούλα Αυγουστάκη, χειρήλατο ποδήλατο με τον Φίλιππο Παπαδάκη και τον Παναγιώτη  Νικολουδάκη και  Πινγκ Πονγκ με την Λορέτα Λαμπάκη.

Με την παρουσία τους μας τίμησαν:

Ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Χρήστος Τζαμούσης

Από την Περιφέρεια Κρήτης:

Ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Γιώργος Πιτσούλης

Από το Δήμο Φαιστού:

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης   κα. Βασιλεία Αρμουτάκη.

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Στέλιος Βεισάκης, τον οποίο   ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την πολύτιμη  βοήθεια  που μας παρείχε στην προετοιμασία του χώρου της εκδήλωσης .

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Αντώνης Κωνσταντουλάκης.

Από το Δήμο Γόρτυνας:

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Στυλιανός Σηφάκης.

Η Δημοτική Σύμβουλος κα. Μαρία Σέγκου.

Εκπρόσωποι του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρη Αυγενάκη ,  ο κ. Κώστας Σπινθάκης και ο κ. Νίκος Κουνδουράκης.

Ο Σύλλογος ΑμεΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ευχαριστεί το Αθλητικό Σωματείο Μεγαλόνησο που για άλλη μια χρονιά ήταν συνδιοργανωτής μας, την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή για την Αιγίδα και την οικονομική στήριξη, το Δήμο Φαιστού για την συνδιοργάνωση  και την οικονομική στήριξη, την Περιφέρεια Κρήτης, τα Νερά ΖΑΡΟΣ που πάντα είναι δίπλα στο Σύλλογό μας, το Μανάβικο Χαλκιαδάκης που και φέτος πρόσφερε δωρεάν φρούτα για τους μαθητές που επισκέφτηκαν το Παραολυμπιακό Πανόραμα, την Οικογένεια Κουτσάκη-Μισιρλάκη που μας πρόσφεραν αγγουράκια για τους μικρούς μας προσκεκλημένους, τους Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού που για ακόμα μια χρονιά ήταν παρόν, ακόμα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους αθλητές που συμμετείχαν εθελοντικά. Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην ευχαριστήσουμε ξεχωριστά  όλους τους εθελοντές που χωρίς αυτούς δεν θα τα είχαμε καταφέρει».

Από την πλευρά του ο Αθλητικό Σωματείο Μεγαλόνησος, μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του αναφέρει «Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το   Παραολυμπιακό Πανόραμα που διεξήχθη  στο Στάδιο ’’ Μανώλης Στεφανουδάκης’’ στις Μοίρες  την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 .

Οι εκατοντάδες μαθητές από τα δημοτικά σχολεία της Περιφέρειας Κρήτης είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν αλλά και να συμμετάσχουν βιωματικά σε αρκετά Παραολυμπιακά αθλήματα. Η επαφή με  καταξιωμένους αθλητές με αναπηρία και προπονητές έδωσε τη δυνατότητα στους  μαθητές να αλληλεπιδράσουν μαζί τους και να γνωρίσουν καλύτερα τα Παραολυμπιακά αθλήματα.

Τα αθλήματα που έκλεψαν την παράσταση και κέρδισαν περισσότερο το ενδιαφέρον των μαθητών ήταν:  το ακόντιο με τον Μανώλη  Στεφανουδάκη, η σφαίρα με τον Κωνσταντίνο  Στυλιανάκη ,η κορίνα με το Γιάννη Ζάχο, το μπότσια με το Μιχάλη Λεμονή, το Ποδόσφαιρο Τυφλών  με τον Προπονητή Ιπποκράτη Σκαντζάκη, τα 100 μ. τυφλών με τον   Γιάννη Κουκουλάκη και   την   προπονήτρια Σταυρούλα Αυγουστάκη, το χειρήλατο ποδήλατο με τον Φίλιππο Παπαδάκη και τον Παναγιώτη  Νικολουδάκη και το  Πινγκ Πονγκ με την Λορέτα Λαμπράκη.

Όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο Παραολυμπιακό Πανόραμα έλαβαν αναμνηστικά μπλουζάκια και βεβαιώσεις συμμετοχής.

Επιθυμία μας είναι το Παραολυμπιακό Πανόραμα να γίνει θεσμός στην Κρήτη και να μπορέσουμε να το διοργανώσουμε και σε άλλα μέρη ώστε περισσότερα παιδιά να έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τα Παραολυμπιακά αθλήματα.»

Η Μεγαλόνησος αφού ευχαριστεί όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, ευχαριστεί επίσης «Την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή  για την Αιγίδα και την Οικονομική στήριξη.

Το Δήμο Φαιστού για την  συνδιοργάνωση και την Οικονομική στήριξη.

Τα  Νερά ΖΑΡΟΣ που ήταν χορηγός στην εκδήλωση .

 Την Περιφέρεια Κρήτης.

Το  Σύλλογο  Ελλήνων Παραολυμπιονικών.

Το Σύλλογο ΑμεΑ  Γονέων και  Φίλων   Νότιας Κρήτης ‘’ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ’’.

Τέλος ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους αθλητές, τους προπονητές  και τους εθελοντές που συνέβαλαν τα μέγιστα γι’ αυτή την επιτυχημένη εκδήλωση .».