Καθάρισε ο… Εθελοντισμός: Δράσεις καθαριότητας σε Τυμπάκι, Μητρόπολη, Πετροκεφάλι και Φανερωμένη - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Καθάρισε ο… Εθελοντισμός: Δράσεις καθαριότητας σε Τυμπάκι, Μητρόπολη, Πετροκεφάλι και Φανερωμένη

26 Απριλίου 2024 -

Για μια ακόμα φορά, Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Μεσαράς, μπήκαν μπροστά, κάλεσαν κόσμο πήραν, σκούπα και φαράσι, βούρτσες για ασβέστωμα, χορτοκοπτικά, ξυλοκοπτικά, τρακτέρ και φορτηγά και έκαναν τον τόπο τους ομορφότερο!

Και αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια σε μικρούς και μεγάλους που έσπευσαν με ότι τρόπο μπορούσε να βοηθήσει ο καθένας, είτε με τα χέρια είτε με μηχανήματα, με τους προέδρους των χωριών να συνεργάζονται και να βοηθούν από την πλευρά τους, ικανοποιημένοι που η νεολαία του τόπου δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της!

 

Στο Τυμπάκι

Ημέρα Καθαριότητας, διοργάνωσε  ο  Πολιτιστικός Σύλλογος Τυμπακίου το Σάββατο 20 Απριλίου ξεκινώντας από την Παιδική Χαρά, δίπλα από το  3ο Δημοτικό σχολείο Τυμπακίου. Έναν χώρο που απολαμβάνουν καθημερινά μικροί και μεγάλοι και που χρήζει σεβασμού και προσοχής ώστε να παραμένει καθαρός και λειτουργικός.

Οι εθελοντές, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Τυμπακίου, έσπευσαν να βάλουν το δικό τους «λιθαράκι» για να «αστράψει» από καθαριότητα η παιδική χαρά!

Ο ΠΣ Τυμπακίου αναφέρει «Η καθαριότητα της Παιδικής Χαράς ολοκληρώθηκε. Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσους βοήθησαν ,μικρούς και μεγάλους ,για να βγει αυτό το όμορφο αποτέλεσμα.Όπως είπαμε η καθαριότητα είναι αρμοδιότητα όλων μας.».

Επίσης ευχαριστεί «τους ανθρώπους που έβαλαν τα μηχανήματα τους !!

Βαγγέλης Νεονάκης

Νικόλας Κούρτακης, Μανώλης Κουρτάκης

Μιχάλης-Ελένη Τζωρτζακάκη

Βαγγέλης Δέσποινα Σουρουβέλη

Μιχάλης Χριστάκης.

 

Στη Μητρόπολη

Μία ημέρα αργότερα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μητρόπολης του Δήμου Γόρτυνας, κάλεσεμικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν στην μεγάλη δράση καθαριότητας που οργάνωσε στο χωριό του Δήμου Γόρτυνας.

Αρκετοί ήταν εκείνοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, καθαρίζοντας δρόμους και σοκάκια του χωριού.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μητρόπολης αναφέρει σε ανακοίνωσή του «Η ενότητα είναι δύναμη, όταν οι άνθρωποι συνεργάζονται μπορούν να καταφέρουν απίστευτα πράγματα.!!!

Και του χρόνου ακόμα πιο ενωμένοι ακόμα πιο πολλοί!!!».

 

Στο Πετροκεφάλι

Λίγες είναι οι μέρες που ανέλαβε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Πετροκεφαλίου, ωστόσο ήδη τα μέλη του  «σήκωσαν μανίκια» διοργανώνοντας δράσεις στο χωριό τους.

Την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου, μέλη του Συλλόγου και Εθελοντές καθάρισαν το  δασάκι της Αγίας Παρασκευής στο Πετροκεφάλι σε συνεργασία με την Κοινότητα Πετροκεφαλίου με την ανάδειξη του χώρου.

Οι δράσεις καθαριότητας συνεχίστηκαν και την Κυριακή που πέρασε, με τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου, τον Πρόεδρο του χωριού Ματθαίο Τσικνάκη και πλήθος εθελοντών, να ξεχύνονται στους δρόμους του Πετροκεφαλίου. Κλάδεψαν, καθάρισαν και ασβέστωσαν ομορφαίνοντας το Πετροκεφάλι.

«Ευχαριστούμε πολύ , όλους όσους ήρθαν και βοήθησαν χτες στην καθαριότητα που πραγματοποιήθηκε στο χωριό μας .

Η συμμετοχή ήταν μεγάλη , και για άλλη μια φορά καταφέραμε με τον εθελοντισμό και την αγάπη μας για το χωριό , να το φροντίσουμε και να το συντηρήσουμε.

Σας ευχαριστούμε πολύ όλους» αναφέρει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πετροκεφαλίου.

 

 

Στη Φανερωμένη

Επίσης, ο Πολιτιστικός σύλλογος Φανερωμένης του Δήμου Φαιστού, διοργάνωσε την Κυριακή 21 Απριλίου ημέρα καθαριότητας!!

«Προσκαλούμε όλους τους κατοίκους μικρούς και μεγάλους να βοηθήσουν να καθαριστεί το χωριό μας από χόρτα και σκουπίδια!

Όποιος διαθέτει χορτοκοπτικά μηχανήματα, τρακτέρ, σκούπες, παλάμες ας τα κρατάει να βοηθήσει την δράση αυτή» αναφέρεται στο σχετικό κάλεσμα» ανέφερε στο κάλεσμά του ο ΠΣ Φανερωμένης και πολλοί ήταν εκείνοι που ανταποκρίθηκαν και έσπευσαν να βοηθήσουν στην καθαριότητα του χωριού της Φανερωμένης!

Γι΄ αυτό το λόγο ο ΠΣ Φανερωμένης αναφέρει σε ανακοίνωσή του «Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εθελοντές μικρούς και μεγάλους που βοήθησαν σήμερα να γίνει το χωριό μας απ’ άκρη σ’ άκρη πεντακάθαρο κι ακόμη ομορφότερο!

Κόψαμε κλαδιά και χόρτα, μαζέψαμε τα σκουπίδια και ασπρίσαμε τα δέντρα..

Όταν όλοι μαζι ενωνόμαστε γίνονται θαύματα!!

Καλό και ευλογημένο Πάσχα σε όλους!!»

Ο Πρόεδρος της Φανερωμένης κ. Γιώργος Θεοδωράκης ευχαριστεί τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φανερωμένης και τη νεολαία του χωριού  για την βοήθεια που πρόσφεραν για την καθαριότητα για άλλη μια φορά.

Σοφία Πλουτινάκη