Κ. Αρβανίτης στο ΕΡΤΝews: Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκει τον βηματισμό του και ανεβαίνει και δημοσκοπικά - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Κ. Αρβανίτης στο ΕΡΤΝews: Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκει τον βηματισμό του και ανεβαίνει και δημοσκοπικά

8 Απριλίου 2024 -

Στις επερχόμενες ευρωεκλογές και στα τρέχοντα πολιτικά ζητήματα, αναφέρθηκε ο Κώστας Αρβανίτης, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και εκ νέου υποψήφιος, μιλώντας στο ΕΡΤΝews και στην εκπομπή News Room.

Αναφερόμενος στην εσωτερική ψηφοφορία του ΣΥΡΙΖΑ για ανάδειξη υποψηφίων, σχολίασε πως: «Ωραία διαδικασία αυτή. Να μπορεί ένας πολίτης να συμμετάσχει και οι πολίτες, τα μέλη μας. Νομίζω θα πάει καλά γιατί το βλέπω εγώ ρωτώντας. Την πολιτική ευθύνη για το ψηφοδέλτιο την έχει βεβαίως η ηγεσία.
Το ένα είναι διαδικασία, τη σφραγίδα τη βάζει η ηγεσία, οπότε όλο αυτό θετικό ή αρνητικό αν σου βγει ή όχι».

Για τον κ. Ανδρουλάκη και τις παρακολουθήσεις, δήλωσε: «Εγώ θεωρώ ότι θα έπρεπε να έχει κάνει μήνυση έτσι κι αλλιώς ο κύριος Ανδρουλάκης. Βεβαίως πρέπει να θυμίσουμε και να πούμε στους τηλεθεατές ότι ο η κυβέρνηση βράδυ – βράδυ, αργά νύχτα άλλαξε το νόμο και άλλαξε και τα μέλη της ανεξάρτητης αρχής, αφού προέκυψε το πρόβλημα με τις παρακολουθήσεις.

Οπότε πρέπει να δούμε αν ο κύριος Ράμμος, ο οποίος θέλω να σας δώσω και μια είδηση, ήταν την Πέμπτη καλεσμένος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Δεν μπορώ να σας πω τι είπε γιατί ήταν κεκλεισμένων των θυρών, πάλι για το θέμα των παρακολουθήσεων.
Δεν σημαίνει ότι έχουν κλείσει έξω ή ότι έκλεισε η ιστορία του ψηφίσματος.
Η έρευνα συνεχίζεται και για τα Τέμπη, συνεχίζεται και για την 717 συνεχίζεται και θα έχουμε εξέλιξη».

Tα Τέμπη και η δικαιοσύνη

Το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει μερικά στοιχεία όπως είναι δυνατόν σε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με όλες τις κυβερνήσεις, οι δικαστές να μην έχουν λόγο στην ιεραρχία τους και να αποφασίζει η πλειοψηφία ποιος θα είναι ανώτατος δικαστής.

Για τους αποχωρήσαντες από το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τον Παύλο Πολάκη, δήλωσε: «Δεν με βρίσκει σύμφωνο η αποχώρησή τους. Δηλαδή τι να σας πω για τον κύριο Πολάκη τώρα, είναι ένας καλός πολιτικός, ένας πολιτικός ο οποίος δεν τα πιάνει, ένας πολιτικός έντιμος, ένας καλός υπουργός που μερικές φορές δημιουργεί προβλήματα.

Σας λέω ότι όταν τα στοιχεία δεν πηγαίνουν στη δικαιοσύνη δημιουργείται ένα μείζον θέμα. Το ίδιο έγινε και στο θέμα του predator. Το ίδιο πράγμα, δεν πήγανε τα στοιχεία, δεν έχουν πάει τα στοιχεία στη δικογραφία μέσα δεν το γνωρίζετε αυτό;
Είναι ημιτελής η έρευνα στο θέμα της εξεταστικής της Βουλής, ξέρετε ότι δεν ήρθαν οι βασικοί μάρτυρες, Οι βασικοί μάρτυρες δεν ήρθαν, δεν ήρθαν οι άνθρωποι οι μηχανοδηγοί να καταθέσουν τι ακριβώς συνέβη.

Εγώ θεωρώ ότι θα έπρεπε να είχαμε προανακριτική επιτροπή. Και οι δύο υπουργοί, όπως και άλλα πολιτικά πρόσωπα, όπως γινόταν και σε άλλες περιπτώσεις. Πάντως το 88% των πολιτών που θεωρεί ότι δεν θα βρει ο κόσμος το δίκιο του, δεν το παίρνεται υπόψη ότι κάτι κακό συμβαίνει.

Για τις ευρωεκλογές

Σχολιάζοντας τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι οι πολίτες δεν θα ψηφίσουν μόνο για τα ευρωπαϊκά ζητήματα, αλλά και για σταθερότητα κυβέρνησης και πρωθυπουργού, ο κ. Αρβανίτης είπε: «Πάρα πολύ ωραία δήλωση αυτή. Οπότε δηλαδή αν πέσει δέκα μονάδες, βεβαίως θα πάμε για εθνικές εκλογές;

Για εμένα έχει κάνει λάθος για μένα ο κ. Μητσοτάκης. Οι ευρωεκλογές είναι ευρωεκλογές. Οι ευρωεκλογές έχουν πολιτικό μήνυμα με σαφήνεια σε ό,τι αφορά στο κοινό μας σπίτι που είναι η Ευρώπη, που αφορά τι πολιτικές θα ακολουθήσουμε στην Κοινή Αγροτική Πολιτική, στην ασφάλεια, στα δεδομένα. Αν θα τα δίνει τα δεδομένα, κυρία Ασημακοπούλου ή το κράτος, έχουμε θέματα. Βεβαίως είναι κι ένα πολιτικό μήνυμα, σε ποια γραμμή αριστερή γραμμή, δεξιά γραμμή, συντηρητική, κεντροαριστερή, δεξιά.

Εδώ λοιπόν ο κύριος Μητσοτάκης θεωρεί ότι το βασικό θέμα είναι στοίχημα γι’ αυτόν, κατά τη γνώμη μου αυτό εξυπηρετεί το αφήγημα το δικό μας. Οπότε, αν η Νέα Δημοκρατία από το 41% που έλυνε τα πάντα, αρχίζει και χάνει δέκα μονάδες, τότε πραγματικά υπάρχει θέμα πολιτικής αλλαγής.
Δηλαδή για μένα ως στόχος, αν θέλετε, εγώ θα ήθελα να έχει έξι ευρωβουλευτές, έξι δεν πήγαμε, έξι να πάμε.
Η Νέα Δημοκρατία βάζει τον ίδιο στόχο με 8 πήγε με 8 να πάει; Αν από το 25 πάμε στο 15 θα είναι ήττα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει περάσει μια πολύ μεγάλη αντάρα και ψάχνει τώρα και βρίσκει τον βηματισμό του, αυτό είναι σαφές, αυτό του δίνει και δημοσκοπικό πλεονέκτημα. Έχει ανέβει.
Τον βάζω στο 16 -17, στο 18 θα δούμε πού θα πάει. Από το πλεονέκτημα μέχρι την κάλπη υπάρχει μια απόσταση.
Διότι αυτοί που δηλώνουν δεν σημαίνει ότι ψηφίζουν κιόλας. Ο βασικός στόχος πιστεύω θα κερδηθεί, του δεύτερου κόμματος, κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο δεύτερος, ο τρίτος στόχος που είναι να είναι κοντά στα ποσοστά και να παλέψει τις έδρες που είχε, νομίζω ότι παλεύεται.

Ολική ανατροπή είναι σε πρώτο κόμμα. Ο κ. Κασσελάκης καλά κάνει και το λέει. Αν δεν έχεις στόχο να πάρεις το πρωτάθλημα μπορεί να πέσεις κατηγορία».

Εγώ θέλω να πω ένα τελευταίο, να καλέσω τους πολίτες σε ένα πράγμα, σε ό,τι με αφορά καταρχήν δεν υπάρχουν πατριώτες – αντιπατριώτες, είναι μια λογική αυτή που παίζει ο κύριος Μητσοτάκης και είναι εντελώς λάθος και ανιστόρητη.
Δεύτερον, να πάμε όλοι να ψηφίσουμε, διότι όταν δεν πας να ψηφίσεις να μη διαμαρτύρεσαι ως αγρότης για την Κοινή Αγροτική Πολιτική γιατί δεν συμμετείχες στη διαδικασία ποιον θα στείλεις, τι θα ψηφίσεις και ούτω καθεξής.
Στα θέματα δημοκρατίας, στέγασης, μισθού κλπ. Το 70% των νόμων που ζούμε ψηφίζεται στις Βρυξέλλες».

Πηγή ertnews.gr