Ηράκλειο: Περισσότεροι από 70 οι συμμετέχοντες στην τρίτη «Χαρτοδιαδρομή … στο Δήμο μας» με επισκέψεις σε Ιστορικά μνημεία που οργανώνει η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Ηράκλειο: Περισσότεροι από 70 οι συμμετέχοντες στην τρίτη «Χαρτοδιαδρομή … στο Δήμο μας» με επισκέψεις σε Ιστορικά μνημεία που οργανώνει η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού

30 Απριλίου 2024 -

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Απριλίου και η τρίτη ξενάγηση στο Παραλιακό Μέτωπο του Ηρακλείου, στο πλαίσιο της σειράς δράσεων με θέμα “Χαρτοδιαδρομές … στο Δήμο μας” που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα “Φιλόπολις”.

Η  ξεναγός Αθηνά Σφακάκη «ταξίδεψε» στα μονοπάτια της ιστορίας και του πολιτισμού  περισσότερα από 70 άτομα όλων των ηλικιών, ξεκινώντας την ξενάγηση από το Ναό Αγίου Πέτρου των Δομηνικανών,  όπου οι συμμετέχοντες πληροφορήθηκαν  την ιστορία του ναού. Στη συνέχεια περνώντας από το Ιστορικό Μουσείο Ηρακλείου,επισκέφτηκαν την Πύλη Δερματά με τη «Χαρτοδιαδρομή» να ολοκληρώνεται στην Κρήνη Πριούλι.

Η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού ευχαριστεί την  Αθηνά Σφακάκη που  με το δικό της μοναδικό τρόπο, ξετύλιξε το κουβάρι της Ιστορίας μέσα από τα ιστορικά μνημεία, αλλά και τους συμμετέχοντες για τη στήριξή τους σε αυτή την προσπάθεια διατήρησης και  μεταλαμπάδευσης της πολιτιστικής μας κληρονομίας.

Οι «Χαρτοδιαδρομές» θα πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του 2024 ανά τακτά χρονικά διαστήματα, τα πρωινά του Σαββάτου και δε θα περιοριστούν στο αστικό κέντρο αλλά θα επισκεφθούν και ιστορικά σημεία της ενδοχώρας του Δήμου Ηρακλείου. Η κάθε Χαρτοδιαδρομή θα ανακοινώνεται εγκαίρως προκειμένου οι δημότες να έχουν τον απαραίτητο χρόνο για να δηλώσουν συμμετοχή σε όποια ξενάγηση τους ενδιαφέρει. Η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλες τις «Χαρτοδιαδρομές».