Ηράκλειο: Εξιχνιάστηκαν εννέα (9) υποθέσεις κλοπών και υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Ηράκλειο: Εξιχνιάστηκαν εννέα (9) υποθέσεις κλοπών και υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης

17 Απριλίου 2024 -

Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Μαλεβιζίου είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση εννέα (9) υποθέσεων κλοπών και υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης, οι οποίες διαπράχθηκαν σε περιοχές του Δήμου Μαλεβιζίου.

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) αλλοδαπών κατηγορούμενων για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και για απάτη.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας και μετά από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οι ανωτέρω κατά το χρονικό διάστημα από 18.02.2024 έως 01.04.2024 είχαν διαπράξει τις παραπάνω κλοπές αφαιρώντας χρήματα, τσάντες, κινητά τηλέφωνα, πιστωτικές κάρτες και διάφορα αντικείμενα από επιχειρήσεις, ανασφάλιστα οχήματα και δημόσιο χώρο εκμεταλλευόμενοι την προσωρινή έλλειψη προσοχής των θυμάτων.

Επιπλέον, κάνοντας χρήση αφαιρεθείσας χρεωστικής κάρτας, προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν ανεπιτυχώς τέσσερις ανέπαφες συναλλαγές σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Η συνολική χρηματική αξία των αφαιρεθέντων ξεπερνά τις 2.000 ευρώ.

Η προανάκριση συνεχίζεται από Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου.