Έπεσαν οι υπογραφές για την αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης στους οικισμούς Ατσιπάδες και Τσιφούτ Καστέλι, της κοινότητας Άνω Ακρίων - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Έπεσαν οι υπογραφές για την αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης στους οικισμούς Ατσιπάδες και Τσιφούτ Καστέλι, της κοινότητας Άνω Ακρίων

2 Μαΐου 2024 -

Ένα πολύ σημαντικό έργο, που αναμένεται να δώσει λύση στα προβλήματα υδροδότησης των οικισμών Ατσιπάδες και Τσιφούτ Καστέλι μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης από το Δήμο Γόρτυνας.

Το συγκεκριμένο έργο  αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων της κοινότητας Άνω Ακρίων, και πλέον μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, ξεκινά άμεσα.

Συγκεκριμένα,  ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Μιχάλης Κοκολάκης και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας υπέγραψαν την σχετική σύμβαση, στο Δημαρχείο Γόρτυνας, στους Αγίους Δέκα.

Το έργο, που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εσωτερικών, με προϋπολογισμό 200.000 ευρώ, περιλαμβάνει την αντικατάσταση των παλαιών δικτύων ύδρευσης που έχουν υποστεί σημαντικές φθορές (λόγω παλαιότητας, επιβάρυνσης από άλατα, έλλειψης βάνας καθαρισμού κλπ.) και δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες υδροδότησης των οικισμών. Η κατασκευή των νέων δικτύων ύδρευσης θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση προβλημάτων διαρροών, έλλειψης παροχής – πίεσης νερού και εμφάνισης λάσπης, ενώ θα τοποθετηθούν και δικλείδες καθαρισμού, για την ορθή λειτουργία των δικτύων.

«Υλοποιούμε μια σημαντική παρέμβαση στην κοινότητα Άνω Ακρίων, που έχει ανάγκη από σύγχρονες και λειτουργικές υποδομές ύδρευσης. Το νερό είναι το πλέον πολύτιμο αγαθό και η αναβάθμιση των υποδομών μας, τόσο στην ύδρευση, όσο και στην άρδευση, με παρεμβάσεις σε όλους τους οικισμούς, αποτελεί για εμάς ύψιστη προτεραιότητα» τόνισε ο Δήμαρχος, Μιχάλης Κοκολάκης.