Χειρόγραφα του Γ. Σινουάρ στο φως προς τους απαγωγείς της Χαμάς: «Σημαντικό χαρτί οι όμηροι, η ασφάλειά τους έχει αξία» - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Χειρόγραφα του Γ. Σινουάρ στο φως προς τους απαγωγείς της Χαμάς: «Σημαντικό χαρτί οι όμηροι, η ασφάλειά τους έχει αξία»

25 Οκτωβρίου 2024 -

H παλαιστινιακή εφημερίδα «Al Quds» δημοσιεύει σήμερα χειρόγραφα με το γραφικό χαρακτήρα του Γιαχία Σίνουαρ, με οδηγίες στους απαγωγείς.

Ο εξοντωθείς αρχηγός της Χαμάς αποκαλεί «σημαντικό χαρτί» τους απαχθέντες καθώς, όπως λέει, η ασφάλειά τους έχει αξία για την απελευθέρωση των φυλακισμένων στελεχών της οργάνωσης.

Υπάρχει και κι ένας κατάλογος ορισμένων από τους απαχθέντες ανά ηλικία και φύλο. Το έγγραφο καταγράφει τα ονόματα 11 γυναικών ομήρων, ηλικίας 41 ετών και άνω, και περιλαμβάνει αν είχαν ξένη υπηκοότητα. Οι 11 όμηροι απελευθερώθηκαν έκτοτε όλοι από τη Χαμάς.

Tην περασμένη εβδομάδα, δημοσίευμα της Telegraph ισχυριζόταν ότι ο Σινουάρ μπορεί να είχε δώσει εντολή να εκτελεστούν όλοι οι υπόλοιποι Iσραηλινοί όμηροι στη Γάζα, αν σκοτωνόταν ο ίδιος.

Ο Σινουάρ σκοτώθηκε από τις δυνάμεις του IDF την περασμένη εβδομάδα στο Τελ Σουλτάν στη Ράφα στη νότια Λωρίδα της Γάζας, όταν στρατιώτες της ταξιαρχίας 828 εντόπισαν τρεις ύποπτες φιγούρες να μπαινοβγαίνουν σε ένα κτίριο.

Μετά από πυρά από τα στρατεύματα, οι φιγούρες χωρίστηκαν, με το άτομο, το οποίο αργότερα αποδείχθηκε ότι ήταν ο εισήλθε ξεχωριστά σε ένα κτίριο. Ένα άρμα μάχης των IDF έπληξε το κτίριο και στη συνέχεια στάλθηκε ένα drone για να εκτιμήσει την κατάσταση. O Σινουάρ, με καλυμμένο το πρόσωπο εμφανίστηκε σε πλάνα που δημοσίευσε αργότερα οι IDF να ρίχνει προς το μη επανδρωμένο αεροσκάφος με ένα ραβδί. Στη συνέχεια το άρμα έπληξε και πάλι το κτήριο. Το πτώμα του εντοπίστηκε στα ερείπια και η ταυτότητά του εξακριβώθηκε στη συνέχεια μέσω ελέγχου DNA.

Ανταπόκριση ΕΡΤNews – Τελ Αβίβ: Κωστής Κωνσταντίνου

Πηγή ertnews.gr