Οδηγός πιάστηκε 37 φορές από το ίδιο ραντάρ – Τα πρόστιμα χιλιάδων ευρώ που θα πληρώσει - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Οδηγός πιάστηκε 37 φορές από το ίδιο ραντάρ – Τα πρόστιμα χιλιάδων ευρώ που θα πληρώσει

19 Οκτωβρίου 2024 -

37 κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα και πρόστιμα χιλιάδων ευρώ… και ο οδηγός δεν είχε ιδέα. Η απίστευτη ιστορία μιας απλής παράλειψης.

Μια απίστευτη ιστορία, που αποδεικνύει πως η αμέλεια μπορεί να οδηγήσει σε απρόσμενες συνέπειες, εκτυλίχθηκε στη Γαλλία. Ένας οδηγός «πιάστηκε» 37 φορές από το ίδιο ραντάρ ταχύτητας, μέσα σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους, χωρίς να έχει την παραμικρή ιδέα.

Αιτία γι’ αυτό ήταν η παράλειψή του να ενημερώσει την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος του με τη νέα του διεύθυνση μετά από μετακόμιση. Έτσι, οι κλήσεις για τις παραβάσεις έφταναν στο παλιό τόπο κατοικίας του, όπου πλέον δεν έμενε κανείς, και συσσωρεύονταν, χωρίς ο οδηγός να έχει ιδέα για το τι συνέβαινε.

Η αλήθεια αποκαλύφθηκε όταν ο οδηγός σταμάτησε σε μπλόκο της αστυνομίας για έλεγχο ρουτίνας. Κατά τον έλεγχο της πινακίδας κυκλοφορίας, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν με έκπληξη ότι το όχημα είχε συσσωρεύσει 34 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και μια για παραβίαση κόκκινου σηματοδότη μέσα σε ένα χρόνο.

Συνειδητοποιώντας το λάθος του, ο οδηγός “κατέρρευσε” και παραδέχτηκε την αμέλειά του. Το αρχικό πρόστιμο των 90 ευρώ για κάθε παράβαση, λόγω των προσαυξήσεων για καθυστέρηση, εκτοξεύτηκε στα 14.500 ευρώ.

Η ιστορία αυτή αποτελεί ένα ηχηρό παράδειγμα για το πόσο σημαντικό είναι να είμαστε προσεκτικοί με τις διοικητικές διαδικασίες και να ενημερώνουμε τα στοιχεία μας στις αρμόδιες αρχές. Ακόμα και μια μικρή παράλειψη μπορεί να μας οδηγήσει σε μια δυσάρεστη και δαπανηρή περιπέτεια.

 

Πηγή: carandmotor.gr