Στο λιμάνι του Ηρακλείου το πρώτο οχηματαγωγό πλοίο του Ομίλου Grimaldi – Μετέφερε 1.200 αυτοκίνητα - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Στο λιμάνι του Ηρακλείου το πρώτο οχηματαγωγό πλοίο του Ομίλου Grimaldi – Μετέφερε 1.200 αυτοκίνητα

1 Οκτωβρίου 2024 -

Έδεσε σήμερα (Τρίτη 1/10) το πρωί, στο λιμάνι του Ηρακλείου, το φορτηγό πλοίο Grand Βenelux της εταιρίας Grimaldi, του νέου επενδυτή του λιμανιού.

Το φορτηγό πλοίο ξεφόρτωσε 1.200 αυτοκίνητα. Η κατασκευή και συναρμολόγηση των αυτοκινήτων έγινε σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης και θα προωθηθούν στο Ισραήλ.

Το λιμάνι του Ηρακλείου μετατρέπεται σε διαμετακομιστικό κέντρο. Τα οχήματα, όπως είπε στο Ράδιο Κρήτη ο διεθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ Μηνάς Παπαδάκης, θα σταθμεύσουν στο λιμάνι για 15 ημέρες και στη συνέχεια θα μεταφερθούν στο Ισραήλ.

Ο κ. Παπαδάκης χαρακτήρισε “μεγάλη μέρα” στη σημερινή για το λιμάνι του Ηρακλείου, καθώς ανοίγονται νέες εμπορευματικές δραστηριότητες συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη του τόπου και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

λιμάνι grimaldi

πλοίο grimaldi

 

πλοίο grimaldi

πλοίο GrimaldiImage

πλοίο Grimaldi

Υπενθυμίζεται ότι στις 18 Σεπτεμβρίου 2024 έγινε σε ειδική τελετή στο Ηράκλειο, η μεταβίβαση πλειοψηφικού ποσοστού ύψους 67% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας «Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου ΑΕ» (ΟΛΗ ΑΕ) έναντι τιμήματος 80 εκατ. ευρώ, στην κοινοπραξία που αποτελείται από τις εταιρείες Grimaldi Euromed S.p.A. και Μινωικές Γραμμές Α.Ν.Ε.

 

Πηγή: ekriti.gr