Στην Κρήτη οι πολιτικοί αρχηγοί - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Στην Κρήτη οι πολιτικοί αρχηγοί

31 Μαΐου 2024 -

Τελευταία εβδομάδα πριν από τη λήξη της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές και οι πολιτικοί αρχηγοί, υποψήφιοι Ευρωβουλευτές, κομματικά στελέχη αλλά και υπουργοί βρίσκονται καθημερινά στο δρόμο προσπαθώντας να πείσουν τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν το κόμμα τους.

Η Κρήτη ξαφνικά έχει αποκτήσει μία βαρύνουσα σημασία για τα κόμματα που ειδικά για τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν να τη δουν στο χάρτη τη βραδιά των εκλογών με το αντίστοιχο χρώμα που θα αντιπροσωπεύει το κάθε κόμμα.

Τη σημασία της Κρήτης για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου για τη Νέα Δημοκρατία αντικατοπτρίζει η συνεχής κάθοδος υπουργών στο νησί τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως την Τρίτη βρέθηκαν στο Ηράκλειο 4 υπουργοί και συγκεκριμένα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης.

Οι τρεις πρώτοι μάλιστα μίλησαν σε εκδήλωση το βράδυ της Τετάρτης στο κινηματοθέατρο Αστόρια ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως η κάθοδος υπουργών θα συνεχιστεί μέχρι και την επόμενη Παρασκευή που εκπνέει η προεκλογική περίοδος.

Εκτός όμως από την κάθοδο των υπουργών στο νησί και τις περιοδείες των υποψηφίων Ευρωβουλευτών έχουμε και τις καθόδους των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων.

Σήμερα θα βρίσκεται στο Ηράκλειο ο επικεφαλής του ΜΕΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης που θα μιλήσει σε φίλους του κόμματος για την Ευρώπη που ό ίδιος και το κόμμα του οραματίζονται.

Αύριο το πρωί γύρω στις δέκα αναμένεται η άφιξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά θα κάνει μία βόλτα στο κέντρο της πόλης και θα καταλήξει στο εκλογικό περίπτερο της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Δικαιοσύνης. Εκεί θα μιλήσει σε όσους θα έχουν συγκεντρωθεί για το νόημα των εκλογών της 9ης Ιουνίου. Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με το Δήμαρχο Ηρακλείου ενώ θα επισκεφτεί και τον Οργανισμό Λιμένος Ηράκλειου όπου θα ενημερωθεί για τη μετάβαση του ΟΛΗ στον όμιλο Γκριμάλντι που ήταν εκείνος που κατάφερε να αποκτήσει το λιμάνι μέσα από τη διαγωνιστική διαδικασία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης την επόμενη μέρα θα βρεθεί στα Χανιά όπου θα δώσει μία κοινή συνέντευξη τύπου σε τοπικά και πανελλαδικά μέσα ενημέρωσης ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως είναι πιθανό να πραγματοποιήσει ομιλία το βράδυ της Κυριακής από το παλιό λιμάνι των Χανίων.

Την Τρίτη 4 Ιουνίου ο Στέφανος Κασσελάκης θα βρεθεί στο Ηράκλειο όπου το πρωί θα έχει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει περιοδεία στο κέντρο της πόλης και επισκέψεις σε φορείς και το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί στην πλατεία του Αγίου Τίτου.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης όπως άλλωστε είναι γνωστό θα κλείσει όπως και στις Εθνικές Εκλογές από το Ηράκλειο την προεκλογική περίοδο. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα βρεθεί στην πόλη την Παρασκευή 7 Ιουνίου χωρίς όμως να είναι ακόμα γνωστό το πρόγραμμα του. Το σίγουρο είναι πως η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της πόλης με την εξέδρα να στήνεται στην οδό Ίδης με κατεύθυνση προς την πλατεία Ελευθερίας. Το ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης δίνει και αυτός ιδιαίτερη βαρύτητα στην Κρήτη φιλοδοξώντας το κόμμα του να κατακτήσει γιατί όχι , και την πρώτη θέση στο νησί λένε τα τοπικά στελέχη που καθημερινές επισκέψεις και περιοδείες προσπαθούν να κινητοποιήσουν τον κόσμο και να στείλουν το μήνυμα του ΠΑΣΟΚ σε όλο το νησί.

Αύριο Σάββατο θα βρίσκεται στο Ηράκλειο εκτός από τον πρωθυπουργό και ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Μέχρι και χθες που έκλεινε η ύλη της εφημερίδας δεν είχε οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα του κ. Κουτσούμπα με μόνο σίγουρη να είναι η ομιλία που θα πραγματοποιήσει στην οδό Ίδης στις 20.00 το βράδυ του Σαββάτου.

Μέχρι και χθες δεν είχε γίνει γνωστό αν θα βρεθούν και πότε στην Κρήτη ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος αλλά και η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου.