Στο Γενικό Λύκειο Νέας Αλικαρνασού ο Δήμαρχος Ηρακλείου και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας για την ανακύκλωση - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Στο Γενικό Λύκειο Νέας Αλικαρνασού ο Δήμαρχος Ηρακλείου και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας για την ανακύκλωση

20 Απριλίου 2024 -

Το Γενικό Λύκειο Νέας Αλικαρνασού επισκέφτηκαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός και ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας Μανόλης Γραφάκος, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Ενέργειας Νίκο Γιαλιτάκη, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Γιώργο Ηλιόπουλο, τον Καθηγητή του ΑΠΘ Νίκο Κουτσιόπουλο και στελέχη της Υπηρεσίας Καθαριότητας, με σκοπό να επιβραβεύσουν το σχολείο για τα αποτελέσματα που πετυχαίνουν στον σχολικό μαραθώνιο ανακύκλωσης που διοργανώνει ο Δήμος.

Ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός έδωσε συγχαρητήρια στις μαθήτριες και τους μαθητές για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν την ανακύκλωση και επεσήμανε ότι καταλαβαίνουν καλύτερα τη σπουδαιότητά της. «Εσείς τα καταλαβαίνετε καλύτερα, εσείς θα τα μάθετε και στους μεγάλους. Και εσείς μεγαλώνοντας θα φτιάξετε αυτή την κοινωνία που θα έχει καλύτερους οικολογικούς όρους, θα προστατεύει το περιβάλλον, θα προστατεύει τη ζωή μαζί και με άλλες αξίες τις οποίες πρέπει πάντα να συνδυάζουμε. Όπως είναι η ανεκτικότητα, είναιη αποχή από τη βία, είναι να μην κάνουμε bullying, να προστατεύουμε τους αδύναμους, να αποδεχόμαστε τους διαφορετικούς.». Ευχαρίστησε τη διεύθυνση και τους καθηγητές του Λυκείου για την συνεργασία, όπως επίσης τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας Μανόλη Γραφάκο, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Γιώργο Ηλιόπουλο και τον Καθηγητή του ΑΠΘ Νίκο Κουτσιόπουλο για την καθοριστική συμβολή τους προς τον Δήμο.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέαςτου Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας Μανόλης Γραφάκος εξέφρασε την χαρά του που είναι στο σχολείο, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της ανακύκλωσης, στην κλιματική κρίση, φέρνοντας μάλιστα ως παράδειγμα τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα στο Ντουμπάι όπου έτυχε να είναι και ο ίδιος εκεί, λέγονταςστους μαθητές: «Σε λίγο θα είστε εσείς που θα κάνετε την παραγωγική διαδικασία. Θα αντιμετωπίσετε έναν κόσμο πιο απαιτητικό σε σχέση με τη συμβίωση με τη φύση. Σε σχέση με το πώς ζούμε σε αυτή τη γη. Απλές καθημερινές αλλαγές μπορούν να κάνουν πιο εύκολη τη ζωή στον πλανήτη, με χαμηλότερη ενέργεια, με χαμηλότερα απόβλητα. Αυτό που κάνετε. Διαχωρισμό στην πηγή.».

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας απένειμαν στο σχολείο έπαινο, ένα συμβολικό δενδράκι – διακοσμητικό ενώ όλοι μαζί, φύτευσαν και μια ελιά στο προαύλιο, για να θυμίζει για πάντα τη συμμετοχή του Λυκείου στον διαγωνισμό.

Video μπορείτε να πάρετε από εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=UsGx_hweD6o