2,2 εκατομ. Ευρώ για αντικατάσταση, εκσυγχρονισμό και επέκταση αρδευτικών δικτύων – Υπεγράφει η σύμβαση από τον Δήμαρχο Αμαρίου κ. Παντελή Μουρτζανό - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

2,2 εκατομ. Ευρώ για αντικατάσταση, εκσυγχρονισμό και επέκταση αρδευτικών δικτύων – Υπεγράφει η σύμβαση από τον Δήμαρχο Αμαρίου κ. Παντελή Μουρτζανό

10 Μαΐου 2024 - /

Στην υπογραφή της σύμβασης του έργου με τίτλο «Αντικατάσταση, εκσυγχρονισμός και επέκταση αρδευτικών δικτύων περιοχών Αποστόλων, Βρυσών, Καρδακίου, Γερακαρίου, Δρυγιών, Μοναστηρακίου και Φουρφουρά Δήμου Αμαρίου», προϋπολογισμού 2.114.200 €, προέβη τις προηγούμενες μέρες, παρουσία του αναδόχου, ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός.

Το έργο, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2014-2020» με συγχρηματοδότηση από το Ε.Γ.Τ.Α.Α. και συγκεκριμένα από την ΣΑΕ 2023ΣΕ08210016, αφορά τα έργα αντικατάστασης, εκσυγχρονισμού και επέκτασης των υφιστάμενων αρδευτικών δικτύων των περιοχών Αποστόλων, Βρυσών – Καρδακίου, Γερακαρίου, Δρυγιών, Μοναστηρακίου και Φουρφουρά του Δήμου Αμαρίου καθώς και την κατασκευή τεσσάρων (4) νέων δεξαμενών άρδευσης.

Συγκεκριμένα, η πράξη αποτελείται από δύο (2) υποέργα. Το Υποέργο 1 αφορά την υλοποίηση των εν λόγω παρεμβάσεων προϋπολογισμού 2.114.200 €, ενώ αντίστοιχα το Υποέργο 2, προϋπολογισμού 81.600 € προβλέπει την παρακολούθηση των εργασιών με αυτεπιστασία από την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας υπογραφής της σύμβασης, ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος, καθώς με την υπογραφή της εν λόγω σύμβασης, ύψους 2.114.000 ευρώ ολοκληρώνεται μια μακρά και απαιτητική γραφειοκρατική διαδικασία μέσα από την οποία ο Δήμος μας σύντομα θα προχωρήσει στην αναβάθμιση αρδευτικών δικτύων συνολικού μήκους περίπου 8.000 μ. στις περιοχές των Αποστόλων, Βρυσών – Καρδακίου, Γερακαρίου, Δρυγιών, Μοναστηρακίου και Φουρφουρά. Παράλληλα, η εν λόγω μελέτη προβλέπει και την κατασκευή τεσσάρων νέων δεξαμενών άρδευσης, καθώς και την αντικατάσταση και εκσυγχρονισμό αρδευτικού εξοπλισμού όπου αυτό απαιτείται. Η διαδικασία αυτή αναμένεται να περιορίσει σημαντικά τις απώλειες λόγω διαρροών, βελτιώνοντας την ορθή διαχείριση του νερού, η οποία θα επιτρέψει σταδιακά στους γεωργούς μας να είναι πιο αποδοτικοί. Θέλω για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω δημόσια για την βοήθειά τους τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας και Βουλευτή Ρεθύμνου κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη και τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης. Όπως έχω επισημάνει πολλές φορές, η ενίσχυση και η βελτίωση των υποδομών που σχετίζονται με την ανάπτυξη του γεωργικού τομέα αποτελεί προτεραιότητα για την προαγωγή της οικονομικής ευημερίας και της βιωσιμότητας της περιοχής μας. Σε αυτή την κατεύθυνση, ενισχύουμε αυτές τις υποδομές, χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας».