Πότε ξεκινούν οι καλοκαιρινές εκπτώσεις - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Πότε ξεκινούν οι καλοκαιρινές εκπτώσεις

30 Μαρτίου 2024 -

Ήδη από την άνοιξη οι καταναλωτές ετοιμάζονται για τις καλοκαιρινές εκπτώσεις προκειμένου να κάνουν τις απαραίτητες αγορές τους για του θερινούν μήνες.Την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη των περιόδων εκπτώσεων, δηλαδή κατά τη διάρκεια των κανονικών περιόδων εκπτώσεων και των ενδιάμεσων περιόδων εκπτώσεων, σύμφωνα με το παρακάτω χρονοδιάγραμμα:

1) Κανονικές εκπτώσεις: Από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου έως το τέλος Φεβρουαρίου και από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου έως το τέλος Αυγούστου κάθε έτους.

2) Ενδιάμεσες εκπτώσεις: Το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου κάθε έτους.

Συγκεκριμένα:

Οι καλοκαιρινές εκπτώσεις ξεκινούν τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου, δηλαδή, τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024.

Αναμένεται φυσικά και η επίσημη ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών για τις καλοκαιρινές εκπτώσεις 2024 και όπως κάθε χρόνο τα καταστήματα μπορούν να παραμείνουν προαιρετικά ανοικτά την δεύτερη Κυριακή του Ιουλίου, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας 11:00 – 18:00. Η δεύτερη Κυριακή αναμένεται να είναι στις 14 Ιουλίου.

Όλα όσα θα πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές την περίοδο των εκπτώσεων

Την περίοδο των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία του ποσοστού της έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται.

Επίσης, θα πρέπει να αναγράφεται το ποσοστό της έκπτωσης στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.

Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).

Τέλος στις καλοκαιρινές εκπτώσεις 2024, οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Υπενθυμίζουμε ότι οι Κυριακές του 2024 με ανοιχτά μαγαζιά είναι οι εξής:

  • 14 Ιανουαρίου 2024
  • 21 Ιανουαρίου 2024
  • 28 Απριλίου 2024
  • 14 Ιουλίου 2024
  • 1 Δεκεμβρίου 2024
  • 15 Δεκεμβρίου 2024
  • 22 Δεκεμβρίου 2024
  • 29 Δεκεμβρίου 2024

 

Πηγή: dnews.gr