Κολωνός: Ένοχος για βιασμό και μαστροπεία ο Ηλίας Μίχος- Αθώα για μαστροπεία η μητέρα της 12χρονης - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Κολωνός: Ένοχος για βιασμό και μαστροπεία ο Ηλίας Μίχος- Αθώα για μαστροπεία η μητέρα της 12χρονης

29 Μαρτίου 2024 -

Ένοχο κατά πλειοψηφία κήρυξε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας τον Ηλία Μίχο για το βιασμό και τη μαστροπεία της 12χρονης από τον Κολωνό. Το δικαστήριο, πηγαίνοντας «κόντρα» στην εισαγγελική πρόταση της Μαρίας Ελένης Νικολού, καταδίκασε τον φερόμενο ως ενορχηστρωτή της φρικιαστικής υπόθεσης άγριας σεξουαλικής κακοποίησης και εκπόρνευσης του ανηλίκου κοριτσιού για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και μαστροπεία.

Αθώα η μητέρα για τη μαστροπεία

Το δικαστήριο αθώωσε την 38χρονη κατηγορούμενη μητέρα για τη μαστροπεία της κόρης κατά πλειοψηφία 5-2 και ομόφωνα για την πορνογραφια ανηλίκου. Αντιθετα, κατά πλειοψηφία την κήρυξαν ενοχή για εκβίαση.

Η μητέρα μετά την εκφώνηση της απόφασης ξέσπασε σε κλάματα.

Ένοχος κριθηκε ο 57χρονος αποκαλούμενος «Μιχαλης» για διακεκριμένη μαστροπεία και διακεκριμένη πορνογραφια ανηλίκου. Το δικαστήριο τον κήρυξε αθώο για τις γενετήσιες πραξεις με ανήλικη έναντι αμοιβής.

Οι υπόλοιποι 6 από τους 26 συνολικα κατηγορουμενους κρίθηκαν αθώοι, ομόφωνα ή κατά πλειοψηφία.

Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, Ν. 4855/ 2021, ο βιασμός ανηλίκου τιμωρείται μόνο με ισόβια, κατά συνέπεια οι δικηγόροι του καταδικασμένου παιδοβιαστή και μαστροπού Μίχου θα πρέπει να «παλέψουν» για την αναγνώριση ελαφρυντικών, ώστε ο κατηγορούμενος να σπάσει τα ισόβια.

Μόνο τα σκέλη της ανακοίνωσης της ετυμηγορίας θα ανακοινώνονται δημοσίως, με ανοιχτές δηλαδή τις θύρες της δίκης. Οι αγορεύσεις των συνηγόρων των κατηγορουμένων επι των ελαφρυντικών και της αναστολής θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών, για τη μη παραβίαση προσωπικών δεδομένων της ανήλικης.

https://youtu.be/m7Ck9bvZBaQ