Επίσκεψη στον κλωβό φιλοξενίας και εγκλιματισμού γυπών και άλλων ειδών ορνιθοπανίδας στην θέση Αμπελάκια, στην Γέργερη - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Επίσκεψη στον κλωβό φιλοξενίας και εγκλιματισμού γυπών και άλλων ειδών ορνιθοπανίδας στην θέση Αμπελάκια, στην Γέργερη

27 Μαρτίου 2024 -

Σε λειτουργία βρίσκεται ο κλωβός προσαρμογής και ενδυνάμωσης γυπών και άλλων ειδών ορνιθοπανίδας στην θέση Αμπελάκια, στην Γέργερη. Ο κλωβός επισκευάστηκε και λειτουργεί με μέριμνα της Διεύθυνσης Δασών Ηρακλείου και της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας και με την υποστήριξη του Δήμου Γόρτυνας, φιλοξενώντας τραυματισμένα ή άρρωστα όρνια, τα οποία χρειάζονται φροντίδα και ενδυνάμωση, ώστε να αφεθούν και πάλι ελεύθερα στο φυσικό περιβάλλον τους.

 

Τον κλωβό φιλοξενίας και εγκλιματισμού γυπών και άλλων ειδών ορνιθοπανίδας επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος, Μιχάλης Κοκολάκης, ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Ρούβα, Στέλιος Σηφάκης, η δημοτική σύμβουλος, Κατερίνα Τσιμπλοστεφανάκη και η πρόεδρος της κοινότητας Γέργερης, Αγγελική Παπαγιαννάκη.

 

Η λειτουργία του κλωβού φιλοξενίας και εγκλιματισμού γυπών και άλλων ειδών ορνιθοπανίδας εντάσσεται σε μια ευρύτερη προσπάθεια αναβάθμισης της περιοχής, που ξεκίνησε με παρεμβάσεις όπως η συντήρηση – αποκατάσταση του Καταφυγίου Άη Γιάννη και η τοποθέτηση ξύλινων παγκακιών στο Δάσος του Ρούβα και συνεχίζεται με δράσεις που έχουν ως στόχο την αξιοποίηση του Κέντρου Ενημέρωσης για το Δάσος του Ρούβα στην θέση Σελλιά, την εκπόνηση μελέτης για την προστασία του δάσους από πυρκαγιές και την αναβάθμιση του οδικού δικτύου που συνδέει το Δάσος του Ρούβα με την Γέργερη και το Αστεροσκοπείο του Σκίνακα.