Δήλωση Δημάρχου Φαιστού για την 25η Μαρτίου - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Δήλωση Δημάρχου Φαιστού για την 25η Μαρτίου

25 Μαρτίου 2024 -

Με αφορμή την επέτειο εορτασμού για την 25η Μαρτίου, ο Δήμαρχος Φαιστού προχώρησε στην παρακάτω δήλωση.
«Η φετινή επέτειος εορτασμού της 25ης Μαρτίου έχει ξεχωριστούς συμβολισμούς και ξεχωριστή σπουδαιότητα. Σήμερα, αναβιώνουμε την ιστορική στιγμή της Επανάστασης, όταν οι Έλληνες ηρωικά αγωνίστηκαν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία του τόπου μας.
Στον Δήμο Φαιστού, τιμούμε τους ήρωες του παρελθόντος και εμπνεόμαστε από το παράδειγμα τους. Παρά το ότι δεν είναι ευρέως γνωστό, η προσφορά της Μεσαράς στον Αγώνα για την ελευθερία το 1821 ήταν τεράστια, καθώς συνδέεται με μια σειρά ηρώων μεταξύ των οποίων ο Μιχαήλ Κόρακας, ο Ξωπατέρας, οι Κουρμούληδες, ο Νικόλαος Μαλικούτης, ο Γεώργιος Λαδούκος, ο Χουλογιάννης, ο Γεώργιος Ρωμανός, ο Κωνσταντίνος Λέκκας και ο Κωνσταντίνος Λεράτος. Η λίστα ασφαλώς περιλαμβάνει πολλούς περισσότερους και δεν ξεχνούμε κανέναν.
Τα ιδεώδη τους, οι αγώνες τους και η προσφορά τους στο Έθνος, αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και μας διδάσκουν ότι δεν πρέπει ούτε για μια στιγμή να πάψουμε να διεκδικούμε και να μαχόμαστε για όσα μας άφησαν οι πρόγονοι μας, όσα δημιουργήσαμε κι όσα μας ανήκουν».