Wimbledon: Υπέταξε τον Σέλτον ο Σίνερ και περιμένει Τζόκοβιτς στα ημιτελικά - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Wimbledon: Υπέταξε τον Σέλτον ο Σίνερ και περιμένει Τζόκοβιτς στα ημιτελικά

10 Ιουλίου 2025 -

Στον ημιτελικό του Wimbledon προκρίθηκε ο Γιανίκ Σίνερ, μετά από την επικράτησή του κόντρα στον Μπεν Σέλτον με 7-6(2), 6-4, 6-4 στην προημιτελική φάση του θεσμού.

Ο πρώτος ημιφιναλίστ του Wimbledon είναι ο Γιανίκ Σίνερ. Ο Ιταλός τενίστας επικράτησε του Μπεν Σέλτον με 7-6(2), 6-4, 6-4 και σφράγισε το τρίτο εισιτήριο για τα ημιτελικά του τρίτου χρονικά Grand Slam.

Ένα ματς αρκετά κλειστό, με το τελικό 3-0 σετ ν’ αδικεί την προσπάθεια του Αμερικανού τενίστα ο οποίος στα κρίσιμα δεν απέδωσε όπως θα έπρεπε. Από την μεριά του ο Νο.1 τενίστας στον κόσμο ήταν αρκετά αποτελεσματικός, το οποίο αποδεικνύει και το 89% στους κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο του σερβίς. Παράλληλα, δεν δέχθηκε ούτε ένα break, κάνοντας δύο στον αντίπαλο του, έχοντας 17 λάθη έναντι 38 του αντιπάλου του.

Αγωνιστικά οι δύο τενίστες ξεκίνησαν πολύ σταθεροί πίσω από το σερβίς τους. Το γεγονός αυτό οδήγησε το πρώτο σετ στο tie-break, με τον Σίνερ να κάνει τη διαφορά και να το κλείνει με 7-6(2). Στο δεύτερο σετ, ο Ιταλός αντιμετώπισε διπλό break point του Σέλτον βρίσκοντας τη λύση. Κράτησε το σερβίς του και κράτησε το προβάδισμά του, στέλνοντας τον Αμερικανό να σερβίρει για να μείνει στο σετ. Στο πρώτο set point που του εμφανίστηκε ο φιναλίστ του Roland Garros έκλεισε το σετ με 6-4.

Παρόμοια έκβαση είχε το τρίτο σετ. Οι δύο τενίστες κράτησαν τα σερβίς τους, με τον Σίνερ να έχει το προβάδισμα. Ο Σέλτον σέρβιρε για να μείνει στο ματς (5-4), ωστόσο και πάλι είδε τον αντίπαλό του να κάνει το break και να κατακτά το τρίτο σετ (6-4), πανηγυρίζοντας την πρόκριση στον ημιτελικό.

Για μία θέση στον τελικό, ο Σίνερ θ’ αντιμετωπίσει τον νικητή της αναμέτρησης Κομπόλι – Τζόκοβιτς.

Πηγή gazzetta.gr