Wimbledon: Είναι τρελοί αυτοί οι Άγγλοι, γράφουν ότι το εμβληματικό γεράκι του τουρνουά είναι… γκέι!
Μια απρόσμενη «κρίση διαδοχής» έχει προκύψει στο Wimbledon, καθώς ο επί 17 χρόνια «φύλακας» των courts, το γεράκι Ρούφους, δεν δείχνει καμία διάθεση να αφήσει πίσω του απογόνους.
Ο Ρούφους δεν είναι απλώς ένα γεράκι. Είναι η μασκότ του Wimbledon και παράλληλα ο ανεπίσημος υπεύθυνος ασφαλείας του ιστορικού τουρνουά, καθώς απομακρύνει με φυσικό τρόπο τα ενοχλητικά περιστέρια που διαταράσσουν την ηρεμία των παικτών.
Ωστόσο, καθώς μεγαλώνει, η ανάγκη για έναν διάδοχο έχει γίνει επιτακτική. Οι υπεύθυνοι του τουρνουά έχουν εκφράσει την επιθυμία ο αντικαταστάτης του να είναι παιδί του. Όμως, τα πράγματα δεν πάνε όπως τα είχαν φανταστεί.
Παρά τις προσπάθειες της μακροχρόνιας εκπαιδεύτρια του, Ντόνα, το ειδύλλιο με την προτεινόμενη σύντροφο, την Παμέλα, δεν άνθισε. «Δεν ταίριαξαν. Η Παμέλα ήταν επιθετική, δεν υπήρξε έρωτας με την πρώτη ματιά», δήλωσε η Ντόνα στην The Telegraph, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας απόπειρας στο μέλλον.
Μάλιστα, δεν αποκλείει και άλλες ερμηνείες. «Ίσως είναι γκέι. Δεν θα ήταν περίεργο για ένα πτηνό», είπε χαμογελώντας.
Ο Ρούφους έχει αναλάβει και άλλα σημαντικά καθήκοντα πέρα από το Wimbledon, όπως στο Αβαείο του Ουέστμινστερ, στο Old Bailey και στο γήπεδο του Lord’s. Από τότε που ήταν μόλις 16 εβδομάδων, θεωρείται ένα από τα πιο έμπειρα «γεράκια φύλακες» στη χώρα.
Για τη Ντόνα, ο Ρούφους είναι κάτι παραπάνω από συνεργάτης. «Πιστεύω πως με βλέπει σαν μέλος της αγέλης του. Με προστατεύει, αλλά κυρίως επειδή είμαι η πηγή του φαγητού του», εξηγεί.
Πηγή gazzetta.gr