Το Ιράν επιτέθηκε με drones στα ΗΑΕ – Στις φλόγες πετρελαϊκή εγκατάσταση, συναγερμός στο Ντουμπάι - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Το Ιράν επιτέθηκε με drones στα ΗΑΕ – Στις φλόγες πετρελαϊκή εγκατάσταση, συναγερμός στο Ντουμπάι

4 Μαΐου 2026 -

Συναγερμός έχει σημάνει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς νέες απειλές από αέρος φέρνουν αναστάτωση, με μηνύματα να ηχούν στα κινητά των κατοίκων του Ντουμπάι.

Παρά το ότι είχαν ηρεμήσει αρκετά τα πράγματα από τις επιθέσεις του Ιράν στην ευρύτερη περιοχή, σήμερα Δευτέρα 04.05.2026, φαίνεται να ήχησε εκ νέου συναγερμός στο Ντουμπάι, προκαλώντας για ακόμη μία φορά τον τρόμο στον δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε στο εμιράτο της Fujairah στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου ξέσπασε μεγάλη φωτιά σε πετρελαϊκή βιομηχανική εγκατάσταση, μετά από επίθεση με drone που αποδίδεται στο Ιράν.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση των τοπικών αρχών, η φωτιά εκδηλώθηκε σε ζώνη πετρελαϊκών εγκαταστάσεων (Fujairah Petroleum Industries Zone), ενώ δυνάμεις της πολιτικής άμυνας έσπευσαν άμεσα στο σημείο για την κατάσβεση. Το υπουργείο επιβεβαίωσε ότι οι εκρήξεις που ακούστηκαν το απόγευμα της Δευτέρας ήταν το αποτέλεσμα της αναχαίτισης των εναέριων απειλών.

πηγή: newsit.gr