Tιτάν: Μειοψηφικό πακέτο της Titan America στο χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης – Τα σενάρια για το ποσοστό – Οικονομικός Ταχυδρόμος - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Tιτάν: Μειοψηφικό πακέτο της Titan America στο χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης – Τα σενάρια για το ποσοστό – Οικονομικός Ταχυδρόμος

10 Μαΐου 2024 -

Δυναμική είσοδο στο αμερικανικό χρηματιστήριο ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει ο Τιτάνας με την Titan America να αποτελεί την θεμέλια αναπτυξιακή λίθο που ισχυροποιεί το επενδυτικό αφήγημα του ομίλου.

Τιτάν: Η εισαγωγή της Titan America σε χρηματιστήριο στη Ν. Υόρκη το νέο ορόσημο στα 122 χρόνια ζωής του

«Ο Τιτάνας είναι πιο δυναμικός από ποτέ, αυτό υποδεικνύουν και τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου τα οποία δείχνουν μία ισχυρή ανάπτυξη για το πρώτο τρίμηνο. Οι επιδόσεις του Τιτάνα είναι εξαιρετικές και οι προοπτικές για το υπόλοιπο του έτους είναι θετικές με τον όμιλο να εντείνει τις προσπάθειες για μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος και για ψηφιοποίηση», επεσήμανε o Marcel Cobuz, πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τιτάν, μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη για αναλυτές και επενδυτές. O κ. Cobuz στάθηκε και στα αυξημένα ενεργειακά κόστη που θέτουν τον όμιλο ενώπιον προκλήσεων, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Υπενθυμίζεται πως η Titan Cement International SA (Euronext Brussels, ATHEX και Euronext Paris, TITC) ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι προτίθεται να προχωρήσει σε εισαγωγή σε χρηματιστήριο των ΗΠΑ της θυγατρικής του Ομίλου, Titan America, αντλώντας κεφάλαια που θα διευκολύνουν την χρηματοδότηση της μελλοντικής ανάπτυξης και των επενδυτικών ευκαιριών του ομίλου ΤΙιτάν και της Titan America.

Η Titan America, με πωλήσεις 1,6 δισ. δολάρια, είναι μια δυναμική και πλήρως καθετοποιημένη εταιρεία, που δραστηριοποιείται στις ισχυρά αναπτυσσόμενες μεγάλες οικονομικές περιοχές της Ανατολικής ακτής των ΗΠΑ, με παρουσία και πρωταγωνιστική θέση στις αγορές της Φλόριντα, τις Μέσο-Ατλαντικές πολιτείες και στη Μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης/New Jersey.

«Το μομέντουμ για τον όμιλο είναι θετικό, οι επιδόσεις του ομίλου το υποδεικνύουν με τις πωλήσεις και τα κέρδη να αυξάνονται παρά τα αυξημένα λειτουργικά κόστη. Οι προοπτικές για το υπόλοιπο του έτους είναι ισχυρές, γεγονός που ισχυροποιεί τα οικονομικά μεγέθη του ομίλου», σημείωσε ο CFO της Τιτάν, Μιχάλης Κολακίδης.

Το 2025 στο αμερικανικό χρηματιστήριο

Η εισαγωγή θα πραγματοποιηθεί σε χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και θα συνοδεύεται από δημόσια προσφορά μειοψηφικού ποσοστού (χωρίς να διευκρινίζεται το ακριβές επίπεδο με το εύρος του ποσοστού να κυμαίνεται από 15% – 25% ), όπως επιβεβαιώθηκε και στην τηλεδιάσκεψη, αναλόγου με το σύνηθες ποσοστό διάθεσης μετοχών σε δημόσιες προσφορές εισαγωγής σε χρηματιστήριο στις ΗΠΑ. Η διαδικασία δεν θα επιφέρει φορολογική επιβάρυνση στον Όμιλο και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2025, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Κολακίδης.

Για την παρουσία του ομίλου στην Ελλάδα, ο κ. Κολακίδης εστίασε στην ώθηση που θα δώσουν στον Τιτάνα τα κατασκευαστικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην χώρα μας ενώ αναφέρθηκε και στις προσπάθειες για έναν πιο «πράσινο» όμιλο.

Με ώθηση από τις ΗΠΑ

«Οι δυναμικές επιδόσεις της οικονομίας των ΗΠΑ μας κάνουν να αισιοδοξούμε, όλος ο όμιλος του Τιτάνα αναπτύσσεται, στις ΗΠΑ η εταιρεία έχει πολύ θετικές προοπτικές», ανέφερε ο Βασίλης Ζαρκαλής, πρόεδρος και CEO της Tιτάν America.

Kαι τα τρία στελέχη του Τιτάνα που μίλησαν στους αναλυτές σκιαγράφησαν την νέα εποχή στην οποία θα βαδίσει ο όμιλος με την απανθρακοποίηση, την ψηφιοποίηση (έξυπνες πόλεις, τεχνητή νοημοσύνη), την κυκλική οικονομία και την ανθεκτικότητα των υποδομών, σε καιρούς κλιματικής κρίσης, να αποτελούν στρατηγικές προτεραιότητες του ομίλου.

Πηγή ot.gr