Θεμιστοκλέους στο ΕΡΤNews: Σε εξέλιξη μια από τις μεγαλύτερες προκηρύξεις γιατρών – Οι 300 θέσεις στα νησιά
Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μια από τις μεγαλύτερες προκηρύξεις για θέσεις γιατρών των τελευταίων ετών, ανέφερε μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας στο ΕΡΤNews και στην εκπομπή «Πολιτική Κουζίνα».
Συγκεκριμένα, προκηρύχθηκαν 1.131 θέσεις γιατρών, εκ των οποίων οι 300 σε νησιά.
Διευκρίνισε ότι υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη συμμετοχή, που αφορά αποκλειστικά γιατρούς για όλη την επικράτεια όλες τις ειδικότητες.
Ο κ. Θεμιστοκλέους υποστήριξε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας υπάρχει πλέον το περισσότερο προσωπικό που έχει υπάρξει ποτέ, τουλάχιστον από τον καιρό που έχουμε τα επίσημα στοιχεία.
«Το 2010 που έγινε η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων, έχουμε τους περισσότερους γιατρούς. Στους περισσότερους νοσηλευτές, λοιπό προσωπικό. Αν είμαστε και έχουμε καλύψει όλα τα κενά, η απάντηση που θα σας δώσω: “Όχι”. Έχουμε πολλά ακόμη να γίνουν, αλλά είμαστε σε ένα πολύ καλό σημείο».
Δήλωσε επίσης ότι «στους γιατρούς υπήρξε ενίσχυση και του των αποδοχών, του μισθού, των εφημεριών, οριζόντια φορολόγηση εφημεριών, συγκεκριμένα επιδόματα τα οποία δόθηκαν στις δύσκολες περιοχές της, στα νησιά μας, στην περιφέρεια, τα οποία έχουν αποδώσει σε προηγούμενες προκηρύξεις τις 300 θέσεις που είχαμε και έβγαιναν βγαίναν άγονες από το 2010. Καταφέραμε να καλύψουμε τα 2/3 και με αυτήν την προκήρυξη πιστεύω ότι θα καλύψουμε και τις υπόλοιπες θέσεις».
Πηγή ertnews.gr


