Τέσσερις συλλήψεις για κατοχή κροτίδων πριν την Ανάσταση – Τι κατασχέθηκε - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Τέσσερις συλλήψεις για κατοχή κροτίδων πριν την Ανάσταση – Τι κατασχέθηκε

5 Μαΐου 2024 -

Πάνω από 100 κροτίδες κατασχέθηκαν από δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας σε περιοχές του Κιλκίς και της Ημαθίας λίγο πριν την Ανάσταση, ενώ σημειώθηκαν και τέσσερις συλλήψεις ατόμων για παραβάσεις της νομοθεσίας περί βεγγαλικών και φωτοβολίδων.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη χθες 4 Μαΐου το πρωί σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, ένας ανήλικος ημεδαπός, καθώς στη κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 96 κροτίδες και 4 είδη πυροτεχνίας. Επίσης, συνελήφθη η μητέρα του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου

Είχε κροτίδες και μαχαίρι μέσα στο όχημα που οδηγούσε

Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη χθες το μεσημέρι σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς της ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας του τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έλεγχο που έγινε σε όχημα που οδηγούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 κροτίδες και 1 μαχαίρι.

Στην τρίτη περίπτωση, συνελήφθη χθες το απόγευμα στο Κιλκίς, από αστυνομικούς της ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του αστυνομικού τμήματος Κιλκίς, ένας ανήλικος ημεδαπός, καθώς στη κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 7 κροτίδες.

Από την ΕΛ.ΑΣ σημειώνεται ότι οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της χρήσης κροτίδων, βεγγαλικών και αυτοσχέδιων ειδών πυροτεχνίας, κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα.

Τι αναφέρει και τι ζητεί η Αστυνομία

Ακόμη, από την ΕΛ.ΑΣ επισημαίνεται ότι «η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται. Η καύση βεγγαλικών απαγορεύεται κατά τη περίοδο του Πάσχα. Αποτρέψτε τα παιδιά από τη χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους».

Παράλληλα ζητεί από τους γονείς να ενημερώσουν τα «παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού», όπως να και μην τους επιτρέπουν «να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα».

Τέλος, στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως «μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια τη ζωή».