Συνεχίζονται οι απόπειρες επιθέσεων σε ενεργειακές υποδομές της Γερμανίας – Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΕΡΤnews - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Συνεχίζονται οι απόπειρες επιθέσεων σε ενεργειακές υποδομές της Γερμανίας – Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΕΡΤnews

4 Σεπτεμβρίου 2026 -

Μαίνεται η σειρά επιθέσεων στις κρίσιμες υποδομές που έχουν σχέση με το ηλεκτρικό δίκτυο της Γερμανίας, η οποία δεν ανακόπτεται.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΕΡΤnews στο Βερολίνο, Γιώργος Παππάς, υπήρξε άλλη μία επιχείρηση δολιοφθοράς σήμερα, Παρασκευή (4/9), αυτή τη φορά στο Γκέρλιτς της Σαξονίας, στα γερμανοπολωνικά σύνορα στην ανατολική Γερμανία.

Το βράδυ της Πέμπτης, υπήρξε μία αντίστοιχη απόπειρα στη Βρέμη. Είχε προηγηθεί η Κολωνία και πριν από την Κολωνία ήταν ξανά ένα περιστατικό στην ανατολική Γερμανία, σε έναν υποσταθμό ενός εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στο Γιένσβαλντε. Είχαν υπάρξει εκρήξεις, βρέθηκαν και άλλα εκρηκτικά τα οποία δεν είχαν πυροδοτηθεί.

«Είναι μία σειρά επιθέσεων που πραγματοποιείται μέσα στην εβδομάδα που έχει υπάρξει μία διπλωματική κλιμάκωση ανάμεσα στο Βερολίνο και στη Μόσχα. Ακριβώς επειδή υπήρξε ο υβριδικός πόλεμος της Ρωσίας με τη Γερμανία, με εκείνη την επίθεση, την απόπειρα που είχε γίνει στο αεροδρόμιο της Λειψίας πριν από έναν μήνα.», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παππάς.

«Και βεβαίως έχουμε την Κυριακή και τις εκλογές στη Σαξονία. Όλο αυτό το κλίμα δηλαδή, δημιουργείται ανάμεσα σε αυτά τα δύο δίπολα τη διπλωματική κλιμάκωση με τη Ρωσία και τις εκλογές τις τοπικές, οι οποίες είναι πάρα πολύ κρίσιμες», προσέθεσε.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Ανταπόκριση-Βερολίνο: Γιώργος Παππάς

Πηγή ertnews.gr