Συνάντηση - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Η ελαιοκαλλιέργεια αποτελεί κλάδο τεράστιας στρατηγικής σημασίας για το νησί της Κρήτης και ο συντοπίτης μας Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης το γνωρίζει καλά!

Γι΄ αυτό το λόγο η προστασία των ελαιοκαλλιεργειών και η αμεσότητα των πρωτοβουλιών αποτελούν βασική του προτεραιότητα.

Ο Υπουργός, συναντήθηκε  με τον Πρόεδρο του ΣΕΔΗΚ και Δήμαρχο Πλατανιά, Γιάννη Μαλανδράκη, τον Δήμαρχο Ηρακλείου, Αλέξη Καλοκαιρινό, τον Δήμαρχο Ρεθύμνου και Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου, Γιώργο Μαρινάκη, τον Γραμματέα και Αντιπρόεδρο Ηρακλείου, Μανώλη Χαιρέτη και τον Αντιπρόεδρο και Δήμαρχο Μαλεβιζίου, Μενέλαο Μποκέα και μέλη της διοίκησης με κεντρικό θέμα την ανάπτυξη της συνεργασίας με τον Σύνδεσμο.

Ο ΣΕΔΗΚ, με κύριο στόχο την ενδυνάμωση και ενίσχυση των Ελαιοκόμων Κρήτης παράγει σπουδαίο έργο, όπως λέει ο Υπουργός, ενημερώνοντας ότι  στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της ελαιοκομίας στο νησί μας και κατ’ επέκταση στη χώρα μας, για το ζήτημα της καταπολέμησης του δάκου, τις προοπτικές εξέλιξης, καθώς και στα μέτρα που εχει λάβει το  ΥΠΑΑΤ για την προστασία του ελαιόλαδου και των παραγωγών. Οι δύο πλευρές, στην  κατεύθυνση θεσμικής συνεργασίας συμφώνησαν να είναι σε ανοιχτό, συνεχή και ειλικρινή διάλογο.