Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας
Στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) Ioan Vulpescu, Βουλευτή του Κοινοβουλίου της Ρουμανίας, συμμετείχε ως μέλος της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στην ΔΣΟ, ο Τομεάρχης Οικονομικών & Ανάπτυξης Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης.
Κατά την συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή με την συμμετοχή του Προέδρου Κωνσταντίνου Τασούλα, του Γενικού Γραμματέα της Δ.Σ.Ο. Μάξιμου Χαρακόπουλου, του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα της Δ.Σ.Ο. Γιάννη Σαρακιώτη, του Συμβούλου της ΔΣΟ Κωνσταντίνου Μυγδάλη, του Γενικού Γραμματέα της Βουλής Βασίλη Μπαγιώκου και του Διπλωματικού Συμβούλου της Βουλής Κωνσταντίνου Οικονομίδη, συζητήθηκαν ζητήματα ανάδειξης της θρησκευτικής κληρονομιάς της Ορθοδοξίας, που αποτελεί βασικό πυλώνα του οικοδομήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αντηλλάγησαν επίσης απόψεις αναφορικά με τις προκλήσεις τις εποχής, όπως είναι η παγκόσμια οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις της στην κοινωνική, πνευματική και πολιτιστική παράδοση της Ευρώπης καθώς και τον ρόλο της Ορθοδοξίας στη σύγχρονη εποχή.
Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας, στην οποία συμμετέχει ο Χάρης Μαμουλάκης, αποτελεί διακοινοβουλευτικό οργανισμό με έδρα την Αθήνα, που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία της Βουλής των Ελλήνων. Πραγματοποίησε το πρώτο συνέδριο τον Ιούνιο 1993 στη Χαλκιδική. Στη Δ.Σ.Ο. μετέχουν Ορθόδοξοι κατά το θρήσκευμα βουλευτές από Κοινοβούλια χώρων της Ευρώπης, της Αμερικής, της Ασίας, της Αφρικής, καθώς και της Αυστραλίας.
Σκοποί της Δ.Σ.Ο. είναι η ανάπτυξη της Ορθόδοξης πολιτιστικής κληρονομιάς, η ενίσχυση της επικοινωνίας των μελών της για την προώθηση του ρόλου της Ορθοδοξίας στην αντιμετώπιση των σύγχρονων κοινωνικών προβλημάτων επί τη βάσει των αρχών της δημοκρατίας και των αξιών του Χριστιανισμού, η συμβολή στο σύγχρονο παγκόσμιο διάλογο για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ειρηνική συνύπαρξη των λαών.
Ανώτατο όργανο της Δ.Σ.Ο. είναι η Γενική Συνέλευση των μελών της και εκτελεστικό όργανο η Διεθνής Γραμματεία. Η Ελλάδα και η Ρωσία αποτελούν μόνιμα μέλη της Γραμματείας. Στα πλαίσια της Δ.Σ.Ο. λειτουργούν οι εξής Επιτροπές: 1) Οικονομικών, 2) Κανονισμού, 3) Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, 4) Πολιτισμού, 5) Διεθνούς Πολιτικής, 6) ΜΜΕ, 7) Κοινωνικών Υποθέσεων, Οικογένειας και Μητρότητας, 8) Παιδείας. Επίσης, λειτουργεί Επιτροπή για την παρακολούθηση της λειτουργίας του Παρατηρητηρίου για την παραβίαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ λειτουργούν συντονιστικές Επιτροπές Συνεργασίας με το Παναφρικανικό Κοινοβούλιο, τη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ευρασιατικής Οικονομικής Κοινότητας, την Κοινοβουλευτική Συνέλευση Ένωσης Ρωσίας – Λευκορωσίας και την Κοινοβουλευτική Ένωση του Οργανισμού των κρατών – μελών της Ισλαμικής Συνεργασίας.
Η Βουλή των Ελλήνων συμμετέχει με αντιπροσωπεία 5 τακτικών μελών. Ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας καταλαμβάνει τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Συνέλευσης.