Σίνερ: «Χωρίς αγώνες στην Ρώμη είναι δύσκολη η συμμετοχή στο Roland Garros» - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Σίνερ: «Χωρίς αγώνες στην Ρώμη είναι δύσκολη η συμμετοχή στο Roland Garros»

6 Μαΐου 2024 -

Ο Γιανίκ Σίνερ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της συμμετοχής τους στο επερχόμενο Roland Garros, τονίζοντας πως αυτός και η ομάδα του θα κάνουν το καλύτερο που μπορούν, ωστόσο χωρίς αγώνες στην Ρώμη δεν είναι εύκολο να λάβει μέρος στο γαλλικό Grand Slam.

Μετά την είδηση της απόσυρσής του από το τουρνουά Masters της Ρώμης, ο Γιανίκ Σίνερ κλήθηκε να σχολιάσει την κατάστασή του καθώς και το αν θα λάβει μέρος στο Roland Garros το οποίο είναι προγραμματισμένο από τις 26 Μαΐου έως τις 9 Ιουνίου.

Οι δηλώσεις του Σίνερ

«Σίγουρα πριν από το τουρνουά ήμουν καλύτερα. Μετά τη Μαδρίτη υπήρχαν μέρες που ένιωθα άσχημα και μέρες που ήμουν καλύτερα. Με τον Κότοφ ένιωθα αρκετό πόνο, με τον Κάρεν (Κατσάνοφ) ήμουν λίγο καλύτερα. Ήξερα μια μέρα μετά τον αγώνα με τον Κάρεν πως δεν ήμουν καλά, γι’ αυτό και έκανα μαγνητική και μου έδειξε ότι δεν ήμουν στο 100% μου. Πήραμε την απόφαση να φύγουμε από τη Μαδρίτη και πήγαμε στο Μόναχο, όπου κάναμε περισσότερες εξετάσεις. Εκεί πήραμε μια απόφαση που δεν ήταν εύκολη, γιατί για μένα η Ρώμη είναι ένα πολύ ξεχωριστό τουρνουά. Έπρεπε να το αποδεχτούμε όμως. Ζητώ συγγνώμη απ’ όλους τους φαν. Είμαι 23 ετών, οπότε μπορώ να παίξω άλλες 10 φορές τουλάχιστον σ’ αυτό το τουρνουά.

Είναι μια πολύ γεμάτη σεζόν και θα υπάρξουν δύσκολες στιγμές και στο μέλλον. Κάποιους τραυματισμούς μπορείς να τους αποφύγεις, κάποιους άλλους όχι. Πέρσι έβγαλα μια ολόκληρη σεζόν χωρίς τραυματισμούς, φέτος το ίδιο μέχρι να έρθει η χωμάτινη σεζόν. Πιστεύω ότι μπορώ να μάθω απ’ αυτές τις καταστάσεις και να γίνω καλύτερος”, πρόσθεσε ο πρωταθλητής του Australian Open και Νο.2 στην παγκόσμια κατάταξη».

Για τις πιθανότητες να παίξει στο Roland Garros:

«Δεν ξέρω αν έκανα κάποιο λάθος εγώ, αλλά τώρα είναι πολύ σημαντικό να ξεκουραστώ. Είναι κάτι που έκανα και πέρσι, να μην πιάσω ρακέτα όταν χρειάστηκε να την αφήσω. Θα μείνω κάποιες μέρες χωρίς να προπονηθώ, ακόμα υπάρχει χρόνος για να αποφασίσουμε. Η ομάδα μου και εγώ θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να φτάσουμε στο Παρίσι με πιθανότητες να παίξω, αλλά χωρίς αγώνες στη Ρώμη αυτό θα είναι δύσκολο».

Πηγή gazzetta.gr