Στις 3 το μεσημέρι συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετήσουν τον 52χρονο που έπεσε νεκρός στο τραγικό περιστατικό στο Έλος. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου στα Πλοκαμιανά Κισσάμου.
Εντωμεταξύ, ενώπιον των εισαγγελικών Αρχών Χανίων αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα Τρίτη (28/10) ο 23χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του 52χρονου θείου του στο Έλος Κισσάμου, κατά τη διάρκεια της Γιορτής Κάστανου. Ο νεαρός παραδόθηκε αυτοβούλως στις Αρχές το μεσημέρι της Δευτέρας, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του, και κρατείται στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων. Ο 23χρονος δράστης παραμένει κρατούμενος στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, ενώ επικρατεί έντονη ανησυχία για το ενδεχόμενο πράξεων αντεκδίκησης. Για τον λόγο αυτό, η μεταγωγή του σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο θα πραγματοποιηθεί υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας.
Το φονικό όπλο, ένα πιστόλι μικρού διαμετρήματος, βρέθηκε πεταμένο σε χωράφι στο Ελαφονήσι, αρκετά μακριά από το σημείο του εγκλήματος.
Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εκτίμηση, ο πυροβολισμός φαίνεται να έγινε από κοντινή απόσταση.
Οι συνήγοροι του κατηγορουμένου, Γιώργος Φραντζεσκάκης και Απόστολος Λύτρας, υποστηρίζουν ότι ο 23χρονος ενήργησε υπό καθεστώς φόβου, καθώς είχε δεχθεί απειλές από το θύμα και η ένταση μεταξύ τους είχε κορυφωθεί το βράδυ του εγκλήματος. Ο κ. Λύτρας επεσήμανε πως τα φαινόμενα οπλοφορίας και οι «μπαλοθιές» αποτελούν ακόμη δυσάρεστη πραγματικότητα στην Κρήτη.
Το μικρό χωριό του Έλους παραμένει συγκλονισμένο, ενώ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινότητας, επικρατεί φόβος για πιθανή βεντέτα, με τους κατοίκους να ζητούν ενότητα και ψυχραιμία.



