Σε φυλακή του Μπρούκλιν ο Μαδούρο – Θα δικαστεί για “ναρκοτρομοκρατία” και εισαγωγή κοκαΐνης στις ΗΠΑ
Σε αεροδρόμιο βόρεια της Νέας Υόρκης και κατόπιν στο Μανχάταν με ελικόπτερο μεταφέρθηκε, τις πρωτες πρωινές ώρες της Κυριακής, ο Νικολάς Μαδούρο.
Οπτικό υλικό του Γαλλικού Πρακτορείου εικονίζει τον ηγέτη της Βενεζουέλας να βγαίνει από το αεροσκάφος φρουρούμενος από άνδρες της υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών (DEA).
Ο Μαδούρο αναμενόταν να οδηγηθεί στα γραφεία της DEA και κατόπιν σε φυλακή του Μπρούκλιν, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ.
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, 63 ετών, θα προσαχθεί -πιθανότατα έως το βράδυ της Δευτέρας- ενώπιον δικαστή της Νέας Υόρκης. H Ουάσιγκτον αναμένεται να τον δικάσει για «ναρκοτρομοκρατία» και εισαγωγή κοκαΐνης στις ΗΠΑ.
«Θα διοικήσουμε τη χώρα έως ότου να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε μετάβαση ασφαλή, συνετή και δίκαιη», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Φλόριντα.
Στους δρόμους του Καράκας, δεν υπήρχε πλέον καμιά ένδειξη αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας.
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανήγγειλε πως θα επιτρέψει σε αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρείες να πάνε στη Βενεζουέλα για να εκμεταλλευθούν τα κοιτάσματα πετρελαίου της. Ακόμη, απείλησε πως οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να εξαπολύσουν «δεύτερη επίθεση, μεγαλύτερη», αν κρίνουν ότι χρειάζεται.
Ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας των ΗΠΑ, πτέραρχος Νταν Κέιν, στο πλευρό του αμερικανού προέδρου, έδωσε κάποιες λεπτομέρειες για την επιχείρηση που βαφτίστηκε «Absolute Resolve» («Απόλυτη Αποφασιστικότητα»).



