Λίγες ώρες πριν το ντεμπούτο της Μαρίας Σάκκαρη στο φετινό Roland Garros, το Gazzetta.gr στέκεται στη μεγάλη διαφορά της συμμετοχής της Ελληνίδας τενίστριας στο γαλλικό Grand Slam η οποία έχει ονοματεπώνυμο.
Η Μαρία Σάκκαρη είναι έτοιμη για την πρεμιέρα της στο Roland Garros με μία νέα συνθήκη, έπειτα από έξι χρόνια. Η Ελληνίδα τενίστρια θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στο γαλλικό Grand Slam χωρίς τον Τόμ Χιλ, με τον Ντέιβιντ Γουίτ να είναι πλέον ο… αρχηγός στο box της.
Αυτή είναι και η πιο σημαντική διαφορά στη συμμετοχή της Μαρίας Σάκκαρη στο φετινό Roland Garros. Πρωτόγνωρο δεδομένο για την Ελληνίδα αθλήτρια, η οποία αναζητά καλύτερη πορεία στα court του μεγαλύτερου τουρνουά της Γαλλίας.
Το «διαζύγιο» της Σάκκαρη με τον Χιλ
Μαρία Σάκκαρη και Τομ Χιλ, το Φεβρουάριο, επέλεξαν να σταματήσουν τη συνεργασία τους. Παρά την κατάκτηση του τίτλου στην Γουαδαλαχάρα και την συμμετοχή της στα WTA Finals, τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της καθώς και η απογοητευτική πορεία στο Australian Open ήταν οι σταγόνες που ξεχείλισαν το ποτήρι.
Οι δυο τους, μετά από έξι χρόνια συνεργασίας, διάλεξαν χωριστούς δρόμους με την Ελληνίδα τενίστρια να έχει πλέον στο πλευρό της τον Ντέιβιτ Γουίτ. Έναν έμπειρο προπονητή, ο οποίος στο παρελθόν έχει προπονήσει τις Βίνους Γουίλιαμς και Τζέσικα Πεγκούλα.
Τα πρώτα δείγματα της Σάκκαρη με Γουίτ
Το «διαζύγιο» της Σάκκαρη με τον Χιλ, δεν άφησε πολλά περιθώρια στον αντικαταστάτη του, ο οποίος έπιασε δουλειά αμέσως. H Ελληνίδα ξεκίνησε με τον Αμερικανό στο πλάι της στο Indian Wells, με τα πρώτα δείγματα να είναι άκρως ενθαρρυντικά.
Η 28χρονη… πέταγε στο court, κάτι το οποίο φαινόταν τόσο στην απόδοσή της όσο και στην συμπεριφορά της κατά τη διάρκεια του αγώνα. Η αυτοπεποίθησή της ήταν εμφανής και όλα αυτά τη βοήθησαν να φτάσει έως τον τελικό του τουρνουά, όπου ηττήθηκε από την Ίγκα Σβιόντεκ.
Επόμενο τουρνουά, αυτό στο Μαϊάμι. Εκεί, η Σάκκαρη παρέμεινε στο ρυθμό που είχε από τα court της Καλιφόρνια και με δύο σερί straight sets νίκες και μία πρόκριση άνευ αγώνα έφτασε στα προημιτελικά του τουρνουά. Στην οκτάδα έδωσε ένα ματς για γερά νεύρα με την Ριμπάκινα, στο οποίο όμως η παίκτρια από το Καζακστάν επικράτησε με 7-5, 6-7(4), 6-4 της 28χρονης αθλήτριας.
Το δίδυμο Σάκκαρη – Γουίτ παρέμειναν στις ΗΠΑ, όπου και έκαναν ντεμπούτο στα χωμάτινα court από το τουρνουά του Τσάρλεστον. Απολογισμός σε αυτή τη διοργάνωση τρεις νίκες χωρίς να χαθεί σετ και ήττα στα ημιτελικά από την πιο φορμαρισμένη τενίστρια εκείνη την περίοδο Ντανιέλ Κόλινς.
Σε αντίθεση με τις… πτήσεις στις ΗΠΑ, οι πορείες της Σάκκαρη στην Ευρώπη, και πιο συγκεκριμένα στα τουρνουά της Μαδρίτης και της Ρώμης, ήταν πιο σύντομες. Τόσο στην ιταλική πρωτεύουσα, όσο και στην ισπανική η Ελληνίδα αθλήτρια έφτασε έως τη φάση των “16” γνωρίζοντας τις ήττες από τις Αζαρένκα και Χαντάντ Μάια.
Πριν ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στο Roland Garros, η Μαρία Σάκκαρη υπό την καθοδήγηση του Ντέιβιτ Γουίτ έχει ρεκόρ 15-5, δείγμα του πόσο καλύτερα νιώθει η ίδια στο court μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.
Ο στόχος στο φετινό Roland Garros
Αναμφίβολα, το φετινό Roland Garros για την Μαρία Σάκκαρη είναι διαφορετικό. Οι εππιδόσεις της τους τελευταίους μήνες της έχουν δώσει άλλη αύρα και σε αυτό οφείλεται κατά πολύ ο νέος της προπονητής.
Μπορεί να φαίνεται… βαρύ, αλλά ο στόχος της Ελληνίδας είναι ν’ αφήσει πίσω τις εμφανίσεις της στα Roland Garros που ακολούθησαν μετά τη συμμετοχή της στον ημιτελικό του Grand Slam το 2021. Δηλαδή, να μην βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο από τον πρώτο και τον δεύτερο γύρο όπως το 2022 και το 2023.
Σίγουρα, η κλήρωση της δεν είναι βατή, καθώς από νωρίς θα κληθεί ν’ αντιμετωπίσει υπολογίσιμα ονόματα στην WTA. Ωστόσο, όταν φύγουν τα φαντάσματα των τελευταίων δύο σεζόν, τότε το χέρι θα… λυθεί και το παιχνίδι θα πάψει να είναι τόσο πιεστικό.
Πηγή gazzetta.gr