Ρωσία: Τρία τάνκερ με ντίζελ κατευθύνονται προς τη Βόρεια Αμερική - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Ρωσία: Τρία τάνκερ με ντίζελ κατευθύνονται προς τη Βόρεια Αμερική

24 Οκτωβρίου 2026 -

Τρία δεξαμενόπλοια που μεταφέρουν ρωσικό ντίζελ βρίσκονται ήδη καθ’ οδόν προς τη Βόρεια Αμερική, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, Αλεξάντερ Νόβακ, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Όπως ανέφερε ο Ρώσος αξιωματούχος, τα φορτία εντάσσονται στη συμφωνία για τον εφοδιασμό των ΗΠΑ και των διεθνών αγορών με καύσιμα.

«Τα τρία πρώτα δεξαμενόπλοια βρίσκονται ήδη καθ’ οδόν προς την ανατολική ακτή του Ατλαντικού Ωκεανού, με σημαντική υποστήριξη από το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων», δήλωσε ο Νόβακ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία θα μπορούσε να προμηθεύσει τις αγορές με 500.000 μετρικούς τόνους καυσίμων μέσα στον Οκτώβριο.

Η συμφωνία Τραμπ και η προσωρινή άρση των κυρώσεων

Η συμφωνία ανακοινώθηκε αυτόν τον μήνα από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με στόχο την τροφοδοσία των διεθνών αγορών με ρωσικό ντίζελ και την αποκλιμάκωση των τιμών των καυσίμων.

Στο πλαίσιο αυτό, η αμερικανική κυβέρνηση προχώρησε σε προσωρινή άρση των κυρώσεων που είχαν επιβληθεί στα ρωσικά καύσιμα, με σκοπό να περιοριστούν τα έσοδα της Μόσχας που συνδέονται με τη χρηματοδότηση του πολέμου στην Ουκρανία.

Η αρχική ανακοίνωση του Τραμπ προέβλεπε την προμήθεια 300.000 μετρικών τόνων καυσίμων τον Οκτώβριο, με τις ποσότητες να αυξάνονται τους επόμενους μήνες.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Πηγή ertnews.gr