Ο Ραφαήλ Παγώνης κατάκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U14 στην Τσεχία, επικρατώντας στον τελικό του Λάουρενς Ντράιβερ.
Πρωταθλητής Ευρωπης χρίστηκε το μεσημέρι της Κυριακής ο Ραφαήλ Παγώνης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U14΄που διεξάγεται στην Τσεχία, καθώς στον μεγάλο τελικό κέρδισε τον Λάουρενς Ντράιβερ με 6-1, 3-6, 6-2.
Με τη νίκη του αυτή, επιβεβαίωσε με τον πιο εμφατικό τρόπο το γεγονός οτι είναι νούμερο 1 στην ευρωπαϊκή κατάταξη της ηλικιακής του κατηγορίας, γράφοντας ιστορία με την επιτυχία του, η οποία είναι και η μεγαλύτερη στην καριέρα του μέχρι στιγμής.
Φέτος έχει άλλους 5 τίτλους στο ενεργητικό του, καθώς έχει κατακτήσει 2 σε τουρνουά Super Category και 3 σε Category 1, ενώ στον τελικό του Wimbledon είχε χάσει από τον Μόριτς Φράιταγκ με 2-1.
Ο δρόμος προς την κορυφή
Για να φτάσει στον μεγάλο σημερινό τελικό, ο Ραφαήλ Παγώνης είχε επικρατήσει στα προημιτελικά του Ουκρανού, Γιούρι Στολιάροφ (Νο.10 στην Ευρώπη) με 2-0, ενώ στα ημιτελικά τον περίμενε ο Αυστριακός από τον οποίο είχε χάσει στον τελικό του Wimbledon.
Εκεί ο 13χρονος τενίστας κατάφερε να πάρει τη ρεβάνς, κερδίζοντας με 2-1 ( 7-6 (4), 2-6, 6-1) και παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που έγινε στο Μοστ.
Πηγή gazzetta.gr