Περιφερειακό Τμήμα Μοιρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού – Τελετή Υπόσχεσης – Απονομής Πτυχίων και Προαγωγών - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Περιφερειακό Τμήμα Μοιρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού – Τελετή Υπόσχεσης – Απονομής Πτυχίων και Προαγωγών

7 Ιουνίου 2024 -

Σε ιδιαίτερα θερμή και συγκινησιακή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 25 Μαΐου, στο κατάμεστο από πολίτες,  Πολύκεντρο του Δήμου Φαιστού στις Μοίρες,  η Τελετή Υπόσχεσης – Απονομής Πτυχίων και Προαγωγών στους Εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος Μοιρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κ.κ. Μακάριου, του Προέδρου του ΚΔΣ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ.Αυγερινού Αντώνιου, του Δημάρχου Δ. Φαιστού κ. Νικολιδάκη Γρηγόριου, του Προέδρου του ΠΤ Μοιρών Ε.Ε.Σ. κ. Περγιανάκη Χρυσόστομου, της Υπεύθυνης και του Διευθυντή Εκπαίδευσης του Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών

ΕΕΣ, κ. Νικολοπούλου Νίκης και κ. Ζεκή Μεμέτ Αλή, Εθελοντών και αντιπροσωπειών από τα Περιφερειακά Τμήματα Κρήτης του Ε.Ε.Σ..

Παρόντες ήταν επίσης οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Κωνσταντουλάκης Α., Ντισπυράκης Γ., Αρμουτάκη Β., ο Πρόεδρος της Τ.Τ. Μοιρών κ. Κακουλάκης Γ., εκπρόσωποι Αρχών και Φορέων της τοπικής κοινωνίας αλλά και πλήθος μελών και φίλων του Περιφερειακού Τμήματος Μοιρών ΕΕΣ, συγγενών των ΕΘελοντών κ.α.

Απονεμήθηκαν πτυχία σε 28 νέους Εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος Μοιρών ΕΕΣ, οι οποίοι έδωσαν όρκο πίστης στο Ανθρωπιστικό και Ερυθροσταυρικό ιδεώδες και δεσμευτήκαν να υπηρετούν και να προασπίζονται

τις υπέρτατες αξίες του Εθελοντισμού και της προσφοράς προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Παράλληλα, απονεμήθηκαν προαγωγές σε Εθελοντές Σαμαρείτες – Διασώστες, ως ελάχιστη ανταμοιβή τους για την καθοριστική συμβολή τους στο έργο του Οργανισμού όλα αυτά τα χρόνια, έχοντας πάντα σαν πυξίδα την

διευρυμένη προσφορά σε όλες τις κοινωνικές ομάδες.

Την τελετή κόσμησαν με την παρουσία τους και την παρουσίαση ενός σεμνού δρώμενου τα μέλη του νεοιδρυθέντος Τμήματος Νεότητας οι οποίοι απέσπασαν δικαιολογημένα τον θαυμασμό και το παρατεταμένο χειροκρότημα των παρευρισκομένων, λόγω της προσδοκίας όλων για το μέλλον και τη συνέχεια του Ερυθροσταυρισμού στην Μεσσαρά.

Μετά την εκδήλωση ακολούθησε μπουφές στο προαύλιο του Πολύκεντρου και αργότερα το βράδυ οι Εθελοντές από όλα τα Τμήματα Κρήτης, τιμήθηκαν σε γιορτή που διοργάνωσε, στο κτίριο του Ε.Ε.Σ, προς τιμήν τους το Περιφερειακό Τμήμα Μοιρών.

Το ΠΤ Μοιρών του ΕΕΣ ευχαριστεί όλους που συνέδραμαν στην επιτυχία της εκδήλωσης και εύχεται  σε όλους τους Εθελοντές, Καλή Ερυθροσταυρική Σταδιοδρομία!