ΠΕ Κρήτης: Αυξημένες τιμές των συγκεντρώσεων ΑΣ10 (άνω των 50 µg/m³) σε όλη την Κρήτη ως αποτέλεσμα μεταφερόμενης σκόνης στην περιοχή της Αν. Μεσογείου - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

ΠΕ Κρήτης: Αυξημένες τιμές των συγκεντρώσεων ΑΣ10 (άνω των 50 µg/m³) σε όλη την Κρήτη ως αποτέλεσμα μεταφερόμενης σκόνης στην περιοχή της Αν. Μεσογείου

23 Απριλίου 2024 -

Οι Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας και Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης, ενημερώνουν και εφιστούν την προσοχή στους πολίτες καθώς βάσει των μετρήσεων που διενεργούνται στο δίκτυο «ΣΧΕΔΙΑ» της Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Πολυτεχνείο Κρήτης, σήμερα Τρίτη 23 Απριλίουπαρατηρούνται αυξημένες τιμές των συγκεντρώσεων ΑΣ10  (άνω των 50 µg/m³) σε όλη την Κρήτη και ειδικότερα στη δυτική Κρήτη ως αποτέλεσμα μεταφερόμενης σκόνης προς την περιοχή της Αν. Μεσογείου.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά  μοντέλα και αύριο Τετάρτη 24 Απριλίου η ποιότητα του αέρα θα παρουσιάσει αυξημένες τιμές συγκεντρώσεων ΑΣ10.

Για το λόγο αυτό, ενήλικες με αναπνευστικό πρόβλημα, ενήλικες καρδιοπαθείς και παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική άσκηση, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.

H εξέλιξη του φαινομένου παρακολουθείται στενά από το δίκτυο «ΣΧΕΔΙΑ».