Πάσχα: «Φωτιά» στις τιμές του οβελία βάζει η «μουδιασμένη» κίνηση στην αγορά – Οικονομικός Ταχυδρόμος - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Πάσχα: «Φωτιά» στις τιμές του οβελία βάζει η «μουδιασμένη» κίνηση στην αγορά – Οικονομικός Ταχυδρόμος

28 Απριλίου 2024 -

Μία «ανάσα» από τη Μεγάλη Εβδομάδα και οι καταναλωτές συνεχίζουν την έρευνα αγοράς για τον παραδοσιακό οβελία, με τους περισσότερους να φεύγουν απογοητευμένοι λόγω των τιμών.

Για την ώρα καταγράφονται μεγάλες διακυμάνσεις στις τιμές του οβελία ανάμεσα σε συνοικιακά κρεοπωλεία, σούπερ μάρκετ και τις κεντρικές αγορές.

Επέλαση των φθηνών προϊόντων στη σκιά των μέτρων Σκρέκα

Συνοικιακά κρεοπωλεία, σούπερ μάρκετ ή κεντρικές αγορές;

Στα συνοικιακά κρεοπωλεία οι τιμές σε αρνί και κατσίκι ξεκινούν από 13 ευρώ και φτάνουν τα 16 ευρώ το κιλό, στην κεντρική αγορά της Βαρβακείου ο καταναλωτής θα βρει τα αμνοερίφια από 10 έως 13 ευρώ το κιλό, ενώ στις 6 μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ η τιμή κυμαίνεται από 9 έως 10 ευρώ το κιλό.

Σύμφωνα με τους κρεοπώλες η κίνηση προς το παρόν είναι υποτονική, και οι παραγγελίες εμφανώς λιγότερες από πέρσι, με την τιμή του οβελία να αναμένεται να ξεπεράσει ακόμα και τα 15 ευρώ όσο προσεγγίζουμε το Πάσχα.

«Μουδιασμένη» η κίνηση στην αγορά

Ο Σάββας Κεσίδης, πρόεδρος πανελλήνιας ομοσπονδίας καταστηματαρχών κρεοπωλών σχολίασε:

«H κίνηση είναι υποτονική σε σχέση με τις περσινές χρονιές, άρα και οι δικές μας αγορές θα είναι λιγότερες γιατί και ο κόσμος ζητάει λιγότερο προϊόν, οι τιμές από ό,τι φαίνεται δεν θα μπορέσουμε να καλύψουμε την αγοραστική δύναμη και θα ξεπεράσουν τα 15 ευρώ».

Η τιμή πάντως και στο παραδοσιακό κοκορέτσι είναι τσουχτερή.

«Για να φτιάξεις ένα κοκορέτσι γύρω στα δυο κιλά θα σου στοιχίσει γύρω στα 20 ευρώ, τα έντερα είναι από 5 μέχρι 6, οι συκωταριές αναλόγως την ποιότητα από 7 έως 12», ανέφερε κρεοπώλης.

Την ίδια ώρα, πολλές είναι ήδη οι καταγγελίες για παράνομες ελληνοποιήσεις αμνοεριφίων που σε πολλές περιπτώσεις ο καταναλωτής είναι αδύνατο να τις αντιληφθεί.

Πηγή: In.gr

Πηγή ot.gr