Παρόντες - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Δίπλα στους αθλητές για άλλη μια χρονιά οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Ε.Ε.Σ. Μοιρών στον 27ο Αγώνα Ανωμάλου Δρόμου Κουδουμά που συνδιοργανώθηκε, την περασμένη Κυριακή 28 Απριλίου, από τον Δήμο Γόρτυνας, την Ι.Μ. Κουδουμά και τον Όμιλο Υπεραποστάσεων Κρήτης.

Πάνω από 40 Εθελοντές Σαμαρείτες, από τους οποίους οι περισσότεροι βρίσκονταν από την προηγούμενη μέρα του αγώνα στον Κουδουμά για να οργανώσουν τον τρόπο κάλυψης του μεγάλου αυτού αγώνα, βρίσκονταν παρόντες και φέτος για την υγειονομική κάλυψη του αγώνα. Στο σημαντικό αυτό αθλητικό γεγονός λαμβάνουν μέρος δεκάδες αθλητές μαραθωνίου από όλη την Ελλάδα, γεγονός που τον έχει καθιερώσει σε μια από τις σημαντικότερες αθλητικές διοργανώσεις σε πανελλήνιο επίπεδο.

Σε όλη την διαδρομή υπήρχαν ανά δύο περίπου χλμ Εθελοντές Σαμαρείτες με υγειονομικό εξοπλισμό για να καλύψουν οποιοδήποτε ενδεχόμενο τραυματισμό κάποιου αθλητή αλλά και το υπηρεσιακό όχημα ήταν σε συνεχή κίνηση σε όλη τη διαδρομή, καθώς πρόκειται για μια δύσκολη ορεινή διαδρομή, συνολικού μήκους 22,5 χλμ, με 9χλμ. ανηφόρα και 13,5 χλμ. κατηφόρα σε χωματόδρομο με πολλές στροφές, όπου δεν έλειπε ο δυνατός αέρας σε πολλά σημεία αλλά και αρκετή ομίχλη. Η διαδρομή ξεκινούσε από τις Στέρνες με τερματισμό τη Ιερά Μονή Κουδουμά διασχίζοντας κάθετα το βουνό των Αστερουσίων.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν αρκετές φορές δημόσια τους Εθελοντές του Ε.Ε.Σ. Μοιρών για την σημαντική παρουσία τους και την ουσιαστική συνεισφορά τους στην εκδήλωση αυτή κάθε χρόνο.

Ευχαριστούμε Εθελοντές!!!