Πανελλήνιες 2024: Επαγγελματικές ευκαιρίες σε σχολές με λίγα μόρια – Άνοδος για social media και επικοινωνία - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Πανελλήνιες 2024: Επαγγελματικές ευκαιρίες σε σχολές με λίγα μόρια – Άνοδος για social media και επικοινωνία

10 Ιουλίου 2024 -

Την Τρίτη ξεκίνησε η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων από τους υποψηφίους των Πανελληνίων 2024 για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ.

Χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας τους (password), που έχουν ήδη αποκτήσει ή που θα αποκτήσουν αυτές τις μέρες, μπορούν να επισκέπτονται την σχετική ηλεκτρονική διεύθυνση, πατώντας ΕΔΩ και να επιλέγουν το Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ.) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή/και το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (Π.Μ.Δ.) για εισαγωγή σε Δημόσιες Σ.Α.Ε.Κ.

Αρκετές σχολές που βρίσκονται χαμηλά σε μόρια (10.000-15.000) προσφέρουν σημαντικές επαγγελματικές ευκαιρίες, τις οποίες μπορούν να εκμεταλλευτούν μελλοντικά οι υποψήφιοι.

Πανελλήνιες 2024: Οι ευκαιρίες για όσους έχουν λίγα μόρια και η λάθος ερώτηση για το μέλλον

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο σύμβουλος Σταδιοδρομίας, Σπύρος Μιχαλούδης, εξήγησε τι ακριβώς ισχύει, με χαρακτηριστικά παραδείγματα σε τμήματα στην Καστοριά και το Αργοστόλι που ασχολούνται με τα social media για ζητήματα όπως είναι ο γενικότερος χειρισμός τους και η τοποθέτηση χορηγιών, κάτι που παρουσιάζει ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια.

«Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες σε χαμηλόβαθμα τμήματα για παιδιά που δεν κατάφεραν να πιάσουν μεγάλη βάση. Το θέμα είναι να ανακαλύψουμε τις ευκαιρίες που υπάρχουν στις χαμηλόβαθμες σχολές και να δώσουμε εναλλακτικές στα παιδιά που βρίσκονται πιο χαμηλά σε βαθμολογία. Πολλές είναι οι σχολές, πχ μεσογειακών σπουδών, πολιτισμικής τεχνολογίας, γεωγραφίας, εργοθεραπεία», είπε αρχικά ο κ. Μιχαλούδης και συνέχισε:

«Αν ψάξει ένα παιδί και η οικογένεια, μπορεί να βρει ευκαιρίες. Στα 17 δεν επιλέγεις επάγγελμα, επιλέγεις σπουδές. Η λάθος ερώτηση που κάνουμε στα παιδιά είναι «τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις;». Η απάντηση είναι «δεν ξέρω». Τα επαγγέλματα που κάνουν τα παιδιά μας δεν τα ξέρουμε, δεν καταλαβαίνουμε τι επαγγέλματα είναι κάποια από αυτά που κάνουμε.

Όλοι κάνουν λόγο για την επαγγελματική ευτυχία. Υπάρχουν δουλειές που βγάζεις χρήματα αλλά υπάρχουν άνθρωποι που λένε “δεν θέλω να πάω”. Πολλοί άνθρωποι το νιώθουν αυτό».

 

Πηγή: iefimerida.gr