Πανελλαδικές: Μαθητές που εξετάστηκαν μιλούν για την εμπειρία τους – «Δύσκολα τα θέματα στα μαθηματικά» – «Έπεσα κοιμήθηκα» - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Πανελλαδικές: Μαθητές που εξετάστηκαν μιλούν για την εμπειρία τους – «Δύσκολα τα θέματα στα μαθηματικά» – «Έπεσα κοιμήθηκα»

2 Ιουνίου 2025 -

Οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων εξετάζονταν σήμερα Δευτέρα 2 Ιουνίου 2025 στα μαθήματα προσανατολισμού για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Στα Αρχαία τα θέματα, ήταν μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων των μαθητών. Ήταν για καλά προετοιμασμένους μαθητές. Το διδαγμένο κείμενο προέρχεται από το έργο του Πλάτωνα «Πολιτεία», ενώ το παράλληλο κείμενο προέρχεται από το έργο του Τζορτζ Όργουελ «1984», το οποίο ζητά να εντοπιστούν ομοιότητες και διαφορές ως προς το κείμενο του Πλάτωνα.

Στα Μαθηματικά η δυσκολία ήταν ίδια με πέρυσι, ενώ από το 4ο θέμα θα ξεχωρίσουν οι άριστοι. Να θυμίσουμε ότι πέρυσι τα μαθηματικά ήταν ένα μάθημα που δυσκόλεψε πάρα πολύ τους υποψηφίους. Το 58% είχε γράψει κάτω από τη βάση πέρυσι.

Η Βιολογία ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας. Ήταν για καλά προετοιμασμένους μαθητές.

Την Τετάρτη τα παιδιά θα συνεχίσουν επίσης με μαθήματα προσανατολισμού, Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική. Αύριο σκυτάλη παίρνουν τα ΕΠΑΛ με Άλγεβρα, όπως επίσης πρώτη μέρα αύριο είναι και για τα παιδιά των Γυμνασίων που θα ξεκινήσουν τις ενδοσχολικές τους εξετάσεις και φυσικά συνεχίζουν προαγωγικές προαγωγικές εξετάσεις.

Μαθητές που έχουν ολοκληρώσει την εξέταση μίλησαν στο ΕΡΤNews, για την εμπειρία τους από την σημερινή εξέταση.

Ο Γιώργος που έγραψε Μαθηματικά είπε: «Ήταν δύσκολα, ειδικά για εμάς τους μαθητές που δεν πάει και πολύ. Έγραψα το Α θέμα, λίγο από το Β, λίγο από το Γ», ενώ σε ερώτηση για το αν ήταν δύσκολα απάντησε: «αν ήξερα θα σας έλεγα». Ο συγκεκριμένος μαθητής όπως ανέφερε στοχεύει να περάσει Διοίκηση Τουρισμού στο ΠΑΔΑ, αλλά όπως δήλωσε, ποντάρει στα άλλα μαθήματα.

Ένας ακόμα μαθητής που έγραψε Μαθηματικά είπε μιλώντας στο ΕΡΤNews πως έγραψε σχετικά καλά, αν και δεν είχε προετοιμαστεί όσο έπρεπε. Ο ίδιος στοχεύει να περάσει ΤΕΦΑΑ.

«Βασικά εγώ ήρθα πιο πολύ για την εμπειρία. Δεν έγραψα τίποτα, έγραψα το Α θέμα και έπεσα κοιμήθηκα. Μετά σηκώθηκα παρά δέκα, τους έλεγα να με αφήσουν να φύγω, δεν μ’ άφηναν και έφυγα παρά ένα» σχολίασε ένας από τους υποψηφίους που εξετάστηκε στα μαθηματικά.

Πηγή ertnews.gr