Παγώνης – Φράιταγκ 1-2: Πάλεψε, αλλά δεν κατάφερε να ανέβει στο θρόνο του Wimbledon
Ο Ραφαήλ Παγώνης πάλεψε σκληρά, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του πολυπόθητου τίτλου στο Wimbledon, χάνοντας με 6-4, 1-6, 4-10 από τον Μόριτς Φράιταγκ.
Αν και έφτασε ένα σετ μακριά από την κατάκτηση του τίτλου ο Ραφαήλ Παγώνης είδε τον Μόριτζ Φράιταγκ να αποκτά εξαιρετικό ρυθμό και να κάνει την ανατροπή με 6-4, 1-6, 4-10 και να αναδεικνύεται πρωταθλητής στην κατηγορία U14.
H εξαιρετική πορεία του Ραφαήλ Παγώνη δεν συνοδεύτηκε με την κατάκτηση του τίτλου στο Wimbledon U14, αλλά κέρδισε τεράστιες εμπειρίες σε ένα θρυλικό τουρνουά. Ο νεαρός Έλληνας ξεκίνησε πολύ καλά το πρώτο σετ και με 2-0 σερί πήρε προβάδισμα ενός break κόντρα στον Αυστριακό αντίπαλό του.
Ο 13χρονος τενίστας διατήρησε μέχρι τέλους το προβάδισμά του και με 6-4 κατέκτησε το πρώτο σετ. Ο Παγώνης βρέθηκε ένα σετ μακριά από την κατάκτηση του τίτλου, ωστόσο σε εκείνο το σημείο ο Μόριτζ Φράιταγκ ανέβασε κατακόρυφα το ρυθμό του. Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με τον Αυστριακό να σερβίρει και να παίρνει το προβάδισμα (1-0).
Ο Παγώνης κράτησε το σερβίς του (1-1) και στη συνέχει χρειάστηκε ν’ αντιμετωπίσει το πολύ καλό μομέντουμ του Αυστριακού. Με 5-0 σερί ο Νο.2 της Ευρώπης ισοφάρισε στα σετ με 6-1 και έστειλε τον τελικό στο super tie break.
Εκεί, πήρε από νωρίς προβάδισμα τεσσάρων πόντων (4-0), με τον Παγώνη να μην μπορεί να βγάλει αντίδραση. Ο Φράιταγκ έφτασε σε επτά championship points (9-2). Η αντίδραση του Παγώνη ήταν να μειώσει σε 9-4, με τον Αυστριακό στη συνέχεια να κλείνει το super tie break με 10-4 και να πανηγυρίζει την κατάκτηση του τίτλου.
Πηγή gazzetta.gr