Οι σεισμοί στην Κεφαλονιά θα συνεχιστούν, πιθανή μια ισχυρότερη δόνηση – Δηλώσεις Λέκκα στο in - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Οι σεισμοί στην Κεφαλονιά θα συνεχιστούν, πιθανή μια ισχυρότερη δόνηση – Δηλώσεις Λέκκα στο in

10 Μαΐου 2024 -

Οι σεισμοί την Κεφαλονιά θα συνεχιστούν, ανέφερε στο in o Δρ. Ευθύμης Λέκκας – Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας.

Ο κ. Λέκκας ανέφερε ότι την Παρασκευή (10/5) είχαμε τρεις σεισμικές δονήσεις στην περιοχή, της τάξεως των 2,5, 3,9 και 4,2 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, στη διεύθυνση δύση-ανατολή, νότια της χερσονήσου της Παλικής, εκεί όπου βρίσκεται το Ληξούρι.

Η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή θα συνεχιστεί με ανάλογου μεγέθους σεισμούς, τουλάχιστον 2-3 του ιδίου επιπέδου, ωστόσο υπάρχει ένα σενάριο που λέει ότι θα γίνει σεισμός μεγαλύτερου μεγέθους. Προς το παρόν δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία και η παρακολούθηση της κατάστασης είναι διαρκής, προσέθεσε ο καθηγητής.

Θυμίζουμε στην Κεφαλονιά έγινε νέος σεισμός λίγο πριν από τις τέσσερις το απόγευμα της Παρασκευής. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ήταν μεγέθους 4,1 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ [4,2 μας ενημερώνει ο Δρ. Λέκκας] και το εστιακό βάθος της εντοπίζεται στα 5 χιλιόμετρα.

Το επίκεντρο εντοπίζεται 6 χλμ. ΝΔ του Ληξουρίου και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο νησί του Ιουνίου.

Προηγήθηκε σεισμός 3,9 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ

Δύο ώρες νωρίτερα σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ ταρακούνησε τους κατοίκους του νησιού. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε 5 χιλιόμετρα νότια – νοτιοδυτικά του Ληξουρίου και το εστιακό βάθος στα 15,2 χιλιόμετρα.

Η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 13:48, την Παρασκευή 10 Μαϊου.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές ή τραυματισμούς από τη σεισμική δόνηση, με τους επιστήμονες να εξετάζουν τη σεισμική ακολουθία στην περιοχή.

Στην ευρύτερη περιοχή του Ληξουρίου, τις τελευταίες ώρες έχουν καταγραφεί πέντε ασθενείς σεισμικές δονήσεις και οι δύο των 4,1 και 3,9 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ.

⇒ Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της Πέμπτης σημειώθηκε σεισμός 3,6 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο είχε επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στα 9 χλμ. δυτικά, νοτιοδυτικά του Άσσου Κεφαλληνίας, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 14,5 χλμ.