Καιρός: Ηλιοφάνεια με θερμοκρασίες Μαΐου - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Καιρός: Ηλιοφάνεια με θερμοκρασίες Μαΐου

10 Απριλίου 2024 -

Ηλιόλουστος θα παραμείνει για αρκετές ημέρες ο καιρός σήμερα και τις επόμενες ημέρες με θερμοκρασίες… Μαΐου, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Οι άνεμοι σήμερα Tετάρτη 10 Απριλίου θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί ενώ μόνο στο νότιο Αιγαίο θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Λίγες αραιές νεφώσεις θα αναπτυχθούν μόνο στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Ενδεικτικά, στην Αθήνα σήμερα η θερμοκρασία το μεσημέρι θα είναι στους 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλονίκη θα αγγίξει τους 25 βαθμούς Κελσίου.

 

Από αύριο Πέμπτη αλλά και την Παρασκευή θα ενισχυθούν οι βοριάδες στο Αιγαίο, όπου τοπικά θα φτάσουν τα 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα πέσει λίγο στα ανατολικά. Το Σαββατοκύριακο ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στα ηπειρωτικά ακόμα στους 30 βαθμούς Κελσίου.

Όμως, στο πολύ βάθος, προβλέπονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας. Με τα τελευταία στοιχεία, Τετάρτη και Πέμπτη, θα βρέξει σε αρκετές περιοχές και θα πέσει και η θερμοκρασία. Στις Άλπεις αλλά και στα δυτικά Βαλκάνια θα χιονίσει καλά Τρίτη και Τετάρτη.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

Πηγή ertnews.gr

Tags: