Νετανιάχου: «Σκάνδαλο ιστορικής κλίμακας», χαρακτηρίζει ενδεχόμενη έκδοση ενταλμάτων σύλληψης από το ΔΠΔ - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Νετανιάχου: «Σκάνδαλο ιστορικής κλίμακας», χαρακτηρίζει ενδεχόμενη έκδοση ενταλμάτων σύλληψης από το ΔΠΔ

30 Απριλίου 2024 -

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου υποστήριξε σήμερα ότι σε περίπτωση που το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) εκδώσει εντάλματα σύλληψης σε βάρος κυβερνητικών αξιωματούχων για κατηγορίες που συνδέονται με τον πόλεμο εναντίον της Χαμάς, αυτό θα αποτελούσε «σκάνδαλο ιστορικής κλίμακας».

«Το ενδεχόμενο έκδοσης ενταλμάτων σύλληψης για εγκλήματα πολέμου σε βάρος διοικητών των IDF (σ.σ. των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων) και κυβερνητικών αξιωματούχων αποτελεί σκάνδαλο ιστορικής κλίμακας», είπε ο Νετανιάχου.

«Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι: καμιά απόφαση, ούτε στη Χάγη ούτε οπουδήποτε αλλού, δεν θα κάμψει την αποφασιστικότητά μας να επιτύχουμε όλους τους στόχους (που έχουμε θέσει) σε αυτόν τον πόλεμο: την απελευθέρωση όλων των ομήρων μας, την ολοκληρωτική επικράτησή μας απέναντι στη Χαμάς και τη διασφάλιση ότι η Γάζα δεν θα αποτελεί πλέον απειλή για το Ισραήλ», υπογράμμισε ο ισραηλινός πρωθυπουργός.

Το Ισραήλ δεν είναι μέλος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή ertnews.gr