Νεκρό βρέφος στην Κω: Δεύτερη ιατροδικαστική εξέταση ζητά ο υποδιοικητής του νοσοκομείου - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Νεκρό βρέφος στην Κω: Δεύτερη ιατροδικαστική εξέταση ζητά ο υποδιοικητής του νοσοκομείου

22 Απριλίου 2024 -

Ανάστατη είναι η Κως από τον θάνατο του ενός έτους βρέφους από πνιγμό, καθώς οι γιατροί εμμένουν στα σημάδια κακοποίησης και σεξουαλικής κακοποίησης.

Όπως αναφέρει η εκπομπή «Tlive» του Alpha, ο βρέφος είχε στο σώμα του σημάδια από γρατζουνιές και μάλωπες, αλλά και έγκαυμα, μάλλον από φαγητό που είχε πέσει στο στέρνο του. Μάλιστα, σύμφωνα με τους γιατρούς, σημάδια παρέπεμπαν σε σεξουαλική κακοποίηση.

«Οι γιατροί εμμένουν σε αυτό που είπαν από την πρώτη στιγμή: ότι δηλαδή υπήρχαν σημάδια κακοποίησης και σεξουαλικής κακοποίησης στο άψυχο σώμα του μικρού παιδιού», επισήμανε ο Ηλίας Χρυσόπουλος, υποδιοικητής του νοσοκομείου Κω.

«Βέβαια ήρθε τώρα η ιατροδικαστική έκθεση που, όπως γνωρίζουμε όλοι, έφερε μία ανατροπή σε αυτό που εμφανώς περιμέναμε όλοι ότι θα έδινε λύση στα αίτια θανάτου του παιδιού», είπε επίσης και συνέχισε:

«Η αιτία θανάτου είναι ο πνιγμός και σε αυτό δεν διαφωνούν ούτε οι γιατροί. Εγώ θα ήθελα προσωπικά να κάνω μία έκκληση εάν υπάρχει κάποιος εισαγγελέας, κάποιος άνθρωπος που μπορεί τέλος πάντων να ζητήσει μία εκ νέου ιατροδικαστική έκθεση, πραγματικά να το πράξει».

«Υπήρχαν σημάδια»

«Όχι ότι αμφισβητείται η ιατροδικαστική έκθεση του ιατροδικαστή της Ρόδου, ο οποίος είναι ένας έγκριτος επιστήμονας, αλλά ξέρετε καμιά φορά, άνθρωποι είμαστε, μπορεί και κάτι να παραβλέψουμε», ανέφερε ακόμα ο κ. Χρυσόπουλος.

«Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των γιατρών, υπήρξαν σημάδια, δεν θα έλεγα τη λέξη μώλωπες, αλλά μικρότερα σημάδια, τα οποία ήταν στη διαδικασία επούλωσης. Αυτά τα σημάδια ήταν στο στήθος του παιδιού, στην κοιλιά του, στα πλευρά του που σύμφωνα με τους γιατρούς παρέπεμπαν σε κακοποίηση, όπως και κάποια άλλα σημάδια που παρέπεμπαν σε σεξουαλική κακοποίηση», επισήμανε ο ίδιος.

«Οι αστυνομικοί συμφώνησαν, ειδοποιήθηκε η ασφάλεια, συμφώνησε ότι όντως υπήρχαν σημάδια τα οποία πιθανόν παρέπεμπαν σε κακοποίηση του παιδιού. Κανένας δεν είπε ποτέ ότι το παιδί πέθανε από κακοποίηση», κατέληξε ο υποδιοικητής του νοσοκομείου Κω.