Ν. Χριστοδουλίδης: Πολύ σημαντικό το ταξίδι Μητσοτάκη στην Άγκυρα και από κυπριακής πλευράς - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Ν. Χριστοδουλίδης: Πολύ σημαντικό το ταξίδι Μητσοτάκη στην Άγκυρα και από κυπριακής πλευράς

12 Μαΐου 2024 -

Νέα τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα έχει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ανταπόκριση – Λευκωσία: Κώστας Κωνσταντίνου

Όπως ο ίδιος ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε, το ταξίδι του Πρωθυπουργού κρίνεται «πολύ σημαντικό» από κυπριακής πλευράς, «ιδιαίτερα αυτή τη χρονική συγκυρία, όχι μόνο για τα ελληνοτουρκικά, αλλά και για την προσπάθεια που γίνεται για το Κυπριακό». «Ας ελπίσουμε», συμπλήρωσε ο Κύπριος Πρόεδρος «ότι θα προκύψει κάτι θετικό από τη συνάντηση με τον κ. Ερντογάν, ειδικότερα στην προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη για επανέναρξη των συνομιλιών».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο Κυπριακό και την άρνηση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ερσίν Τατάρ να τον συναντήσει, ο κ. Χριστοδουλίδης παρατήρησε πως όταν κάποιος δεν είναι διατεθειμένος να συζητήσει καν σημαίνει ότι αισθάνεται αδυναμία για τις θέσεις του, σημειώνοντας ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι έτοιμη για την επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό. «Έχω προσωπικά μεταφέρει κάποιες πολύ συγκεκριμένες ιδέες στην κα Ολγκίν […] και ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα», κατέληξε.

Πηγή ertnews.gr