Μητσοτάκης για τα 30 χρόνια από τα Ίμια: Στο Αιγαίο δεν υπάρχουν «γκρίζες ζώνες», μόνο γαλάζια νερά – Αδιαπραγμάτευτα τα εθνικά μας δικαιώματα
Στην 30ή επέτειο από τα γεγονότα των Ιμίων, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η χώρα τιμά τους τρεις αξιωματικούς που έχασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι την κυριαρχία της Ελλάδας στο Αιγαίο. Όπως ανέφερε στην ανάρτησή του, «στο Αιγαίο δεν υπάρχουν “γκρίζες ζώνες” παρά μόνο γαλάζια νερά που δηλώνουν ότι η κυριαρχία και τα εθνικά μας δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα».
Στο ίδιο μήνυμα, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα σήμερα «ανταποδίδει την τιμή» στους τρεις ήρωες, ενισχύοντας την άμυνα της χώρας, τις στρατηγικές συμμαχίες και την κοινωνική ενότητα μέσα από την πρόοδο της οικονομίας.
Η ανάρτηση του Κ. Μητσοτάκη:
«Πριν από 30 χρόνια, η αγάπη για την πατρίδα καθιστούσε αθάνατους στη συλλογική μας μνήμη τους Χριστόδουλο Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκο και Έκτορα Γιαλοψό. Σήμερα, η Ελλάδα ανταποδίδει την τιμή στους τρεις ήρωες. Θωρακίζοντας την άμυνά της. Πυκνώνοντας τις στρατηγικές συμμαχίες της. Και σφυρηλατώντας την ενότητα της κοινωνίας μέσα από την πρόοδο της οικονομίας της.
Στο Αιγαίο δεν υπάρχουν «γκρίζες ζώνες» παρά μόνο γαλάζια νερά που δηλώνουν ότι η κυριαρχία και τα εθνικά μας δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα, όποιες έωλες αμφισβητήσεις κι αν διατυπώνονται από τον οποιονδήποτε. Η πατρίδα αποκρούει τις αδιέξοδες εντάσεις. Το ίδιο, όμως, και κάθε προκλητική συμπεριφορά. Με ξεκάθαρο τρόπο. Όπως και όποτε η ίδια επιλέγει. Και στο επίπεδο που αρμόζει, κάθε φορά.
Άλλωστε η εμπειρία των Ιμίων διδάσκει ότι η εθνική επαγρύπνηση πρέπει να είναι καθημερινή. Γι’ αυτό υποκλινόμαστε και φέτος στους πεσόντες, με τη σκέψη σε όσες και όσους φορούν περήφανα το εθνόσημο στο στήθος. Γιατί στα δικά τους αισιόδοξα πρόσωπα καθρεφτίζεται η απόφαση της Ελλάδας να προβάλλει πάντα την ισχύ των αξιών της. Ταυτόχρονα, όμως, και την αξία της ισχύος της».
Πηγή ertnews.gr


