Μίνι οπλοστάσιο εντόπισαν οι αστυνομικοί σε χωριό της Γόρτυνας - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Μίνι οπλοστάσιο εντόπισαν οι αστυνομικοί σε χωριό της Γόρτυνας

23 Μαΐου 2024 -

Μίνι οπλοστάσιο εντόπισαν οι αστυνομικοί του ΤΑΕ Μεσαράς σε χωριό του Δήμου Γόρτυνας, συλλαμβάνοντας μάλιστα και έναν νεαρό ο οποίος συμμετείχε την Κυριακή σε κοινωνική εκδήλωση όπου οι σφαίρες «έπεφταν» βροχή.

Οι αστυνομικοί του ΤΑΕ Μεσσαράς, αξιοποιώντας τις πληροφορίες που είχαν, προχώρησαν το πρωί της Τρίτης σε έρευνα στο σπίτι του νεαρού, όπου εντόπισαν 6 όπλα, μεταξύ των οποίων και ένα καλάσνικοφ.

Ο 25χρονος συνελήφθη και η υπόθεση παίρνει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Στην ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται:

«Συνελήφθη, σήμερα (21.05.2024) το πρωί σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών σχετικά με υπόθεση άσκοπων πυροβολισμών την 19.05.2024 λόγω κοινωνικής εκδήλωσης, και στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων που εκπονεί η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την καταπολέμηση της παράνομης οπλοκατοχής πραγματοποιήθηκε, σήμερα 21.05.2024 το πρωί συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί των ανωτέρω υπηρεσιών κατά την διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του ημεδαπού και στον περιβάλλοντα χώρο αυτού

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 1 πολεμικό όπλο τύπου Kalashnikov
  • 2 πιστόλια
  • 2 κυνηγετικά όπλα
  • 1 αεροβόλο όπλο
  • 4 γεμιστήρες διαφόρων τύπων
  • 347 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,
  • 83 κάλυκες

Η προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού».

Τον συνέλαβαν με πιστόλι και γεμιστήρα

Στο μεταξύ, χειροπέδες πέρασαν οι Αστυνομικοί του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς σε άλλο έναν άνδρα, το βράδυ του Σαββάτου.

Κατά τη διάρκεια ελέγχου, βρέθηκε στην κατοχή του ένα πιστόλι με γεμιστήρα το οποίο και κατασχέθηκε.

Ο άνδρας συνελήφθη για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Συνελήφθη, χθες (18.05.2024) το βράδυ σε περιοχή του Δήμου Φαιστού από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς ημεδαπός για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας πραγματοποιήθηκε έλεγχος στον ημεδαπό, κατά τη διάρκεια του οποίου βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε  πιστόλι με γεμιστήρα.

Η προανάκρισή διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού».