Mεντβέντεφ: Αποκλεισμός από τον Λίρνερ Τιέν στις τρεις το πρωί στο Αustralian Open - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Mεντβέντεφ: Αποκλεισμός από τον Λίρνερ Τιέν στις τρεις το πρωί στο Αustralian Open

16 Ιανουαρίου 2025 -

O Ντανίλ Μεντβέντεφ τη γλίτωσε στην πρεμιέρα, όχι όμως και τώρα, με τον 19χρονο Λίρνερ Τιέν να τον νικά με 3-2 σετ στο Australian Open, σε ένα θρίλερ που ολοκληρώθηκε στις 02:55 το πρωί, ώρα Μελβούρνης.

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ απέναντι στον Ταϊλανδό, Κασίντιτ Σαμρέι (Νο.418), βρήκε τις λύσεις και επέστρεψε από το 1-2, αποφεύγοντας τον πρόωρο αποκλεισμό στο Australian Open.

Ο Ρώσος και στον 2ο γύρο έπαιξε με τη φωτιά κι αυτή τη φορά… κάηκε. Το τελευταίο παιχνίδι της Πέμπτης (16/1) στη Margaret Court Arena, ήταν ένα θρίλερ, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λίρνερ Τιέν, ο 19χρονος από τις ΗΠΑ πήρε την πρόκριση με 6-3, 7-6(4), 6-7(8), 1-6, 7-6(10-7) σε ένα παιχνίδι που είχε διάρκεια τεσσάρων ωρών και 49 λεπτών κι ολοκληρώθηκε πέντε λεπτά πριν από τις 03:00 το πρωί, ώρα Μελβούρνης.

Ο Τιέν (Νο.121 στην κατάταξη PIF ATP,) με τρεις παρουσίες στον 2ο γύρο του US Open (2022-2024), έδειξε τεράστια ψυχικά αποθέματα στο 5ο σετ κι άφησε εκτός συνέχεια τον φιναλίστ στη Μελβούρνη το 2021, το 2022 και πέρυσι. Παράλληλα ο δεύτερος νεότερος Αμερικανός που περνά στον 3ο γύρο στο Australian Open, μετά τον 18χρονο Πιτ Σάμπρας το 1990.

Ο Τιέν προβάδισμα δύο σετ

O Τιέν αιφνιδιάζοντας τον Μεντβέντεφ, πήρε το πρώτο σετ με 6-3. Ο Ρώσος προηγήθηκε με 2-0 και με δεύτερο διαδοχικό break έκανε το 3-1. Ο Τιέν απάντησε με δύο διαδοχικά break και διατηρώντας ενδιάμεσα το σερβίς του, προσπέρασε με 4-3.

Ο Μεντβέντεφ απάντησε για το δικό του σερί, που τον έφερε στο 5-4, ο Τιέν προηγήθηκε ξανά με 6-5, σέρβιρε για το σετ, με τον Μεντβέντεφ, όμως, να το στέλνει στο tie break. Eκεί ο Αμερικανός προηγήθηκε με 2-0 και 4-2, έφθασε σε set point και το κατέκτησε με 7-6(4).

Γεμάτο συγκινήσεις ήταν και το 3ο σετ. Με τους παίκτες να διατηρούν το σερβίς τους έφθασε στο 3-3, ο Μεντβέντεφ με break προηγήθηκε με 4-3, με τον Τιέν να το παίρνει πίσω (4-4) και να προσπερνά με 5-4. Ο Μεντβέντεφ σέρβιρε, με love game ισοφάρισε σε 5-5 και το σετ πήγε στο tie break.

O Τιέν προηγήθηκε 4-2, ο Μεντβέντεφ το έκανε 5-4 και στην 4η ευκαιρία πήρε το σετ με 7-6(8). Ο Ρώσος ήταν κυρίαρχος, έκανε πολύ γρήγορα το 6-1, με την πρόκριση να κρίνεται στο 5ο σετ.

Ο Τιέν με break προηγήθηκε με 3-1, ο Μεντβέντεφ ισοφάρισε σε 3-3, 4-4 και 5-5. Με break ο Ρώσος έφθασε στο 6-5, όμως δεν το εκμεταλλεύτηκε, break και ο Τιέν 6-6 και super tie break: Ο Μεντβέντεφ προηγήθηκε 6-4 και 7-6, όμως ο Τιέν με τέσσερις πόντουτς στη σειρά, πήρε την έξτρα διαδικασία, το σετ 7-6(7) και τη σπουδαία πρόκριση. Εκεί θα παίξει με τον Γάλλο, Κορεντίν Μούτετ για μια θέση στη φάση των «16».



Πηγή gazzetta.gr