Μέγαρα: Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στο εργοστάσιο πλαστικών που έπνιξε με τον καπνό της την περιοχή
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει σε εργοστάσιο πλαστικών στη βιομηχανική ζώνη των Μεγάρων (φωτογραφία, επάνω, Κώστας Τζούμας/Eurokinissi).
Η πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στις 20:30 χθες Δευτέρα υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες και λόγω των πλαστικών και άλλων εύφλεκτων υλικών έλαβε τεράστιες διαστάσεις.
Mήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους, με οδηγίες να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα
Τεράστιο πυκνό σύννεφο μαύρου καπνού κάλυψε τον ουρανό στην ευρύτερη περιοχή και για τον λόγο αυτόν στις 21.30 στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους, με οδηγίες να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα.
Από τον χώρο των εγκαταστάσεων του εργοστασίου που τυλίχτηκαν στις φλόγες ακούγονταν εκρήξεις, και πληροφορίες ανέφεραν ότι πιθανότατα επρόκειτο για μεγάλες φιάλες προπανίου.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης πήραν μέρος ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, τις οποίες συνέδραμαν υδροφόρες και μηχανήματα έργου από την τοπική αυτοδιοίκηση.
Δεν επεκτάθηκε
Το εργοστάσιο που καίγεται βρίσκεται κοντά στη Μονή Παναχράντου και η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στους γύρω δρόμους.
Η πυρκαγιά, ευτυχώς, περιορίστηκε στον χώρο του εργοστασίου και δεν επεκτάθηκε στον περίγυρο όπου υπάρχει χαμηλή βλάστηση και ξερά χόρτα.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, πάντως, συνεχίζουν να δίνουν μάχη μέχρι να τη θέσουν υπό πλήρη έλεγχο, καθώς το θερμικό φορτίο είναι μεγάλο εξαιτίας των εύφλεκτων υλικών.
Πηγή in.gr