Μεγάλες ανατροπές στην εκπαίδευση: Διαδικτυακά μαθήματα και online «έλεγχος» μαθητών - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Μεγάλες ανατροπές στην εκπαίδευση: Διαδικτυακά μαθήματα και online «έλεγχος» μαθητών

16 Μαΐου 2024 -

Τους άξονες του Ψηφιακού Σχολείου παρουσιάζουν αύριο από την Ημαθία ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη.

Συγκεκριμένα μέσω της πλατφόρμας My School η οποία εξυπηρετεί 16.000 σχολικές μονάδες και διαχειρίζεται 1,5 εκατομμύριο μαθητές και 140.000 εκπαιδευτικό προσωπικό.

Σκοπός είναι η αναβάθμιση της αρχιτεκτονικής και του λογισμικού της, στην αναβάθμιση των ψηφιακών υπηρεσιών των σχολείων ώστε τα υπηρεσιακά έντυπα – απουσιολόγιο ή βιβλίο ύλης- να αντικατασταθούν από αντίστοιχα ψηφιακά αλλά και στην περαιτέρω ανάπτυξη εφαρμογών όπως αυτή της τηλεκπαίδευσης αλλά και άλλες εφαρμογές οι οποίες απευθύνονται σε γονείς και κηδεμόνες.

Η νέα πλατφόρμα eParents, θα περιλαμβάνει ανακοινώσεις και ειδοποιήσεις αλλά και καταγραφή δραστηριοτήτων, ακόμα και δυνατότητα δήλωσης συμμετοχής σε εκδηλώσεις.

Παράλληλα στην πλατφόρμα θα παρέχονται πληροφορίες για τις επιδόσεις των μαθητών, τη βαθμολογία, τις απουσίες τους, ενώ θα ενημερώνεται ο κηδεμόνας σχετικά με την ύλη του έχει καλυφθεί και τις εργασίες τις οποίες έχει αναθέσει ο καθηγητής στους μαθητές.

Παράλληλα θα υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας καθηγητών και κηδεμόνων δίνοντας τη δυνατότητα να προγραμματίσουν συνάντηση αλλά και online επικοινωνία σε συγκεκριμένες ώρες μέσω της πλατφόρμας.

Παράλληλα οι γονείς θα μπορούν να επικοινωνούν και μεταξύ τους.

Τέλος αναμένονται ειδικές λειτουργίες όπως είναι η παρακολούθηση της θέσης του σχολικού οχήματος, η υποστήριξη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, οι δωρεές και χορηγίες για το σχολείο κτλ.

Ψηφιακό Φροντιστήριο

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Ψηφιακού Φροντιστηρίου θα ξεκινήσει πιλοτικά σε δύο μαθήματα του Γυμνασίου, ενώ από τον Σεπτέμβριο το νέο μοντέλο ψηφιακής μάθησης θα εφαρμοστεί στις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού και στις υπόλοιπες τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Παράλληλα σχεδιάζεται η δημιουργία μιας ολοκληρωμένης πλατφόρμας μετασχολικής διαδικτυακής υποστήριξης μαθητών η οποία θα περιλαμβάνει βιντεομαθήματα, μαθήματα σε πραγματικό χρόνο, υλικό για την αυτοξιολόγηση και την αυτοματοποιημένη ανατροφοδότηση μαθητών, εξατομικευμένη υποστήριξη μέσω της οποίας οι μαθητές θα επικοινωνούν μέσω chat με εκπαιδευτικούς για να επιλύουν απορίες.

Πηγή: dnews.gr